XIV “Krastu mačā” sacentīsies labākās amatieru basketbola komandas; dalībnieku reģistrācija turpinās

XIV “Krastu mačā” sacentīsies labākās amatieru basketbola komandas; dalībnieku reģistrācija turpinās

Līdz 30. jūlija plkst. 22.00 pasākuma oficiālajā mājaslapā www.krastspretkrastu.lv notiek komandu reģistrācija XIV diennakts basketbola turnīram “Krastu mačs”, kas Rīgas svētku ietvaros šogad notiks 19. un 20. augustā Esplanādē pie Raiņa pieminekļa, savukārt labākās amatieru basketbola vienības savu dalību turnīrā jau nodrošinājušas. 

Lai arī tautas sports kopumā Latvijā diemžēl nevar lepoties ar masveidību, amatieru basketbols ir populāra brīvā laika pavadīšanas kustība. Saskaņā ar publiski pieejamo informāciju, tai skaitā portālu basket.lv un www.olybetliga.com datiem, Latvijā ir aptuveni 320 amatieru basketbola komandas un ap 10 tūkstošiem aktīvu spēlētāju, ieskaitot Latvijas Jaunatnes Basketbola līgas dalībniekus. Lai to atzīmētu, novērtētu un, iespējams, nākotnē vēl kuplinātu komandu skaitu, šogad ar brīvbiļetēm "Krastu mačā" piedalīsies labākās amatieru komandas no visas Latvijas.

Ventspils, Jelgavas, Liepājas un Jūrmalas valstspilsētu čempionātos, Maxi basketbola K40+, OlyBet basketbola Ekstra līgas, Sieviešu līgas un Izaicinājuma kausa komandas visas sezonas garumā cīnījās par ceļazīmēm dalībai vērienīgajā diennakts tautas basketbola spēlē. 

19.un 20.augustā Rīgas svētku centrālajā laukumā redzēsim tādas amatieru basketbola komandas kā Liepājas čempionāta uzvarētāji “BK Nīca/BL Inženiertīkli”, Jūrmalas čempioni “ieliecmaisā.lv”, Ventspils - “Anzāģe/Pope”, Jelgavas čempioni “NĪP”, arī Maxi basketbola K40+ finālisti “Kursa MRU Mārupe” un “Krown/Restorfx'’, OlyBet basketbola Ekstra līgas finālisti - “Anzāģe/BFT” un “Skaistuma Institūts” komandas, tāpat OlyBet basketbola līgas Izaicinājuma kausa finālistus – “Baltijas Baseini/Pasēdēšana” un “Farmers Paradise”, kā arī sieviešu līgas finālistes “BS Jugla” un “ASK Ladies”.

Turnīra organizatori aicina sportiski aktīvos rīdziniekus un viesus pievienoties svinēt galvaspilsētas svētkus sportiskā garā, līdz 30. jūlijam plkst. 22.00 reģistrējot savu komandu. Dalība “Krastu mačā” ir bezmaksas. Komandu izloze un preses konference, lai informētu par šā gada turnīru, paredzēta 1.augustā pasākuma norises vietā. 

“Krastu mačs” ir tautas sporta pasākums ar plašu izklaides programmu - diennakti laukumā dodas dažādu meistarības līmeņu Daugavas labā un kreisā krasta basketbolisti, uzstājas dīdžeji un mākslinieki, notiek konkursi skatītājiem. Tāpat jau vairākus gadus būtiska “Krastu mača” daļa ir arī labdarība - tāpat kā pērn arī šogad tiks vākti līdzekļi Ukrainas tautas atbalstam.

Pēc trīspadsmit sezonām rezultāts ir 8-5 par labu Daugavas labajam krastam.

“Krastu mačs” notiek sadarbībā ar desmitkārtējo Latvijas čempionvienību “VEF Rīga” un Rīgas brīvostas pārvaldi, atbalsta Rīgas dome.

Foto: Renārs Koris. Informāciju sagatavoja: Laila Spaliņa, Diennakts basketbola turnīra “Krastu mačs” organizatoru pārstāve.