VII Nakts peldējumā Rīgā pulcējas peldēšanas draugi

VII Nakts peldējumā Rīgā pulcējas peldēšanas draugi

Aizvadītajā sestdienā, 24. septembrī, Eiropas Sporta nedēļas ietvaros vairāk kā 320 aktīva dzīves veida piekritēju Rīgā pulcējās Ķīpsalas peldbaseinā, lai piedalītos VIII Nakts peldējumā, kopā nopeldot teju 250 kilometru.

Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, šoreiz katrs nakts peldējuma dalībnieks devās 30 minūšu ilgā peldējumā – sev piemērotā stilā un tempā cenšoties nopeldēt pēc iespējas garāku distanci. Šāds jauns izaicinājums pulcēja gan ģimenes ar gados jauniem peldētājiem, gan peldēšanas entuziastus un profesionālus sportistus, kuru vidū bija arī vairāki Latvijas vadošie peldētāji.

Tieši Rīgā pulcējās viskuplākais dalībnieku skaits, kas attiecīgi arī nopeldēja trešdaļu no visā Latvijā uzskaitītajiem kilometriem – 249.9 kilometrus. Starp teju 320 Ķīpsalas peldbaseinā notiekošā pasākuma apmeklētājiem vislabāko rezultātu uzrādīja Alise Locāne un Roberts Gūtmanis, abiem pusstundā pieveicot 2200m.

Nakts peldējums tiek rīkots Eiropas Sporta nedēļas ietvaros ar Latvijas Sporta federāciju padomes un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta finansiālu atbalstu.

Vairāk informācijas: www.naktspeldejums.lv

Galerijas