Vēsturiska uzvara Rīgas Volejbola skolas/Latvijas Univeristātes komandai

Rīgas Volejbola skolas/Latvijas Univeristātes (RVS/LU) komanda pirmo reizi izcīnīja uzvaru CEV Izainājuma kausā, ar 3:0 (25:21, 25:20, 25:19) apspēlējot Slovākijas komandu VK Brusno.

RVS/LU uzvarā piedalījās: Elīna Zvaigzne, Sindija Bože, Elza Reknere (3 punkti), Megija Dambrehte (18), Kristīne Kramēna (11), Junora Vagele (8), Adelīna Gerliņa (7), Līva Ēbere (4), Anna Rīta (2), Katrīna Krustkalne (1), Anželika Ivanova (1), Anastasija Adrjuščenko, Anna Cepurīte, Arina Sosinoviča.

Treneris Daniele Mario Capriotti: “Šī bija labākā spēle manā mūžā! Šodien vienā momentā spēlējām ļoti labi, aizsardzība, piesegšana, uzbrukums, gūts punkts. Mums ir jāturpina augt un pilnveidoties. Šodien nospēlējām kā komanda un spējām realizēt epizodes. Meitenes šo uzvaru bija pelnījušas; ieguldīts tik daudza darba. Spēlētājas turpina strādāt un cīnās. Paldies meitenēm, paldies kolēģiem! Mājas spēlē mums ir jābūt tikpat labiem, jāturpina radīt spiedienu pretiniekam un jāspēj uzvarēt!”

CEV Izaicinājuma kausā 2023 kopā startēs 60 sieviešu volejbola klubi no visas Eiropas. Sacensību formāts paredz vienu spēli mājās, otru izbraukumā; uzvarētājs divu spēļu summā iekļūst nākamajā kārtā.

Jau trešdien, 30. novembrī, slovākietes brauks ciemos uz Rīgu, lai aizvadītu otru savstarpējo spēli, tāpēc gaidām visus atbalstītājus plkst. 19.00 atbalstīt meitenes klātienē Oskara Kalpaka Rīgas tautas daiļamatu pamatskolā, Skrindu ielā 1, Rīgā, lai kopā radītu volejbola svētkus!

Pagājušajās sezonās:

CEV Izaicinājuma kausā 2022 pretinieces bija Hapoel KFAR SABA komanda no Izraēlas, abas spēles Covid-19 pandēmijas dēļ tika aizvadītas Izraēlā. Pirmajā spēlē piedzīvots zaudējums ar 0:3, otrajā spēlē zaudējumus ar 1:3.

CEV Izaicinājuma kausā 2021 pretinieces bija TJ “Ostrava” no Čehijas RVS/LU komanda, piekāpās TJ “Ostrava” klubam ar 1:3. Spēle viesos noslēdzās ar 3:0 par labu TJ “Ostrava”.

CEV Izaicinājuma kausā 2020 pretinieces bija Bēkēščabas “Roplabda” SE komanda no Ungārijas. Mājas spēle noslēdzās 3:1 Bēkēščabas komandai par labu. Spēle Ungārijā noslēdzās ar rezultātu 3:0 Bēkēščabas komandai par labu.

Papildu informācija: Amanda Buša, e-pasts: abusa8@edu.riga.lv.