“TTT-Rīga” iepazīstina ar jauno prezidenti un ģenerālmenedžeri, plāno startēt Eirolīgā

“TTT-Rīga” iepazīstina ar jauno prezidenti un ģenerālmenedžeri, plāno startēt Eirolīgā

Otrdien, 4. jūlijā, Rātsnamā notikušajā preses konferencē sieviešu basketbola klubs „TTT-Rīga” informēja par gaidāmās sezonas plāniem, kā arī jaunumiem darbinieku un komandas sastāvā. Jaunajā 2023./2024. gada sezonā Latvijas čempionvienību turpinās trenēt Mārtiņš Gulbis, prezidenta amatā stājusies Gunta Baško, bet ģenerālmenedžera pienākumus uzņēmies Juris Kalniņš. “TTT” basketbolistes centīsies nosargāt čempioņu titulus Latvijas un Baltijas līgās, kā arī nostiprināties Eirolīgas pamatturnīrā.

Konferenci atklāja biedrības "TTT-Rīga" valdes priekšsēdētājs Juris Švanders: “Aizvadītās sezonas sākumā, kad klubs bija neapskaužamā situācijā, es solīju, ka mums ir plāns. Šis plāns tika realizēts - sezonu noslēdzām ar Latvijas zeltu un Baltijas zeltu! Paldies visiem tiem, kas mūs ir atbalstījuši trīs aizvadītajās sezonās, īpaši - Rīgas domei un “Rīgas satiksmei”. “TTT” iet tālāk!”

Turpinājumā J. Švanders aicināja klubam pievienoties vēl jaunus atbalstītājus, jo kluba mērķis šajā sezonā ir atgriezties un nostiprināties Eirolīgā. Trīs gadu plāns paredz atgriešanos izslēgšanas spēlēs, bet pēc tam - arī cīņu par medaļām. J. Švanders uzsvēra, ka, lai šo sasniegtu, nepieciešama sistēmiska pieeja: “Tie ir divi bloki - viens no tiem ir finansiālais. Valstij un pašvaldībai būtu jāatbalsta tie sporta veidi, kuriem ir tradīcijas un kuri ir nepieciešami mūsu jauniešiem. Šajos sporta veidos ir jāatbalsta arī meistarkomandas, kas spēlē augstā līmenī. Otrs bloks paredz basketbola sistēmas piramīdas veidošanu un nostiprināšanu - lai tas sāktos ar jauniešiem, turpinātos ar “TTT” meistarkomandu un beigtos ar Latvijas izlasi. Tāpat ir jāatjauno arī “TTT” dublieru komanda.”

Par “TTT-Rīga” prezidenti ievēlēta Eiropas kausa ieguvēja, ilggadējā Latvijas izlases līdere, kā arī aizvadītās sezonas Baltijas līgas fināla zelta metiena īpašniece Gunta Baško. Jaunā prezidente, kas tiek dēvēta par “komandas dvēseli”, preses konferencē atzina, ka viņai ir liels gods un prieks būt “TTT” rindās un viņas galvenais uzdevums būs aktīvi popularizēt “TTT-Rīga” klubu, tikties ar atbalstītājiem un līdzjutējiem gan Latvijā, gan ārpus tās.

Kluba ģenerālmenedžeris Juris Kalniņš: “Paldies par man izrādīto uzticību un sniegto iespēju! Vēlos atzīmēt lielo darbu, ko kluba vadība un līdzšinējais ģenerālmenedžeris Artūrs Štālbergs ir paveikuši pēdējo trīs gadu laikā - sakārtoti daudzi jautājumi un tas izdarīts ne tajos vienkāršākajos apstākļos. Mūsu mērķis ir nemainīgs - uzvarēt, un es pēc labākās sirdsapziņas strādāšu, lai tas izdotos!”

J.Kalniņš aktīvi darbojies Jēkabpils basketbola sistēmā - piecus gadus bijis basketbola kluba “Jēkabpils” direktors, iepriekš strādājis ar Jēkabpils jaunajiem basketbolistiem, kā arī pats trīs sezonas bijis Latvijas augstākās basketbola līgas spēlētājs.

“TTT-Rīga” turpinās turēties pie tās veiksmes formulas, kas tai ir bijusi pēdējos trīs gadus, un arī turpmāk komandas galvenais treneris būs Mārtiņš Gulbis. Līgums pagarināts uz trīs gadiem.

M.Gulbis: “Man bija lielas pārdomas par to, kā turpināt savu trenera karjeru, bet esmu lepns un ārkārtīgi priecīgs, ka varu strādāt “TTT-Rīga”, kur mani novērtē, uzklausa un ciena. Aizvadītajā sezonā sarežģītos apstākļos kopīgi spējām izplānot un realizēt savu darbu tā, lai komanda visspēcīgākā būtu tieši uz izšķirošajām spēlēm. Ir vismaz divas lietas, kas pierāda, ka mūsu uzņemtais kurss ir pareizs. Pirmais - trīs gadu laikā “TTT” ir izveidojis ārkārtīgi lielu tramplīnu daudzām mūsu spēlētājām, kuras savas karjeras turpina ārzemju klubos. Otrais - spēlētājas grib atgriezties. Gaidāmajā sezonā Vanesa Jasa un Luīze Sila būs atpakaļ ierindā, bet kā pagaidām spilgtāko papildinājumu varu minēt Ievas Pulveres atgriešanos. Esam vienojušies arī ar vienu amerikāņu saspēles vadītāju un vienu lietuviešu basketbolisti.”

Mārtiņš Gulbis “TTT-Rīga” galvenā trenera amatā tika iecelts 2020. gadā, un nu viņš ir kļuvis par piekto treneri Latvijas Sieviešu basketbola līgas vēsturē, kuram Latvijas čempionātā izdevies uzvarēt trīs sezonās pēc kārtas.

Par nākamajām aktualitātēm “TTT-Rīga” sastāvā ziņosim jau drīzumā. Sekojiet kluba jaunumiem Facebook - https://www.facebook.com/TTTRiga, Instagram - https://www.instagram.com/tttriga/, Twitter - https://twitter.com/tttriga, kā arī mūsu mājaslapā - www.tttriga.lv!

Paldies biedrības dibinātājiem: Rīgas pašvaldībai un PSIA “Rīgas satiksme”, kuri sniedz atbalstu “TTT-Rīga” mērķu īstenošanai!

 

Informāciju sagatavoja:

“TTT-Rīga” sabiedrisko attiecību speciālists