SS “Arkādijai” trīs zelti un divi sudrabi Latvijas ziemas čempionātā mešanas disciplīnās

No kreisās: komandas biedrenes Elīna Ustupa un Estere Lamberte

SS “Arkādijai” trīs zelti un divi sudrabi Latvijas ziemas čempionātā mešanas disciplīnās

Ar panākumiem Latvijas ziemas čempionātā mešanas disciplīnās, kas pagājušajā nedēļas nogalē norisinājās Ventspilī, nostartējuši Sporta skolas “Arkādija” vieglatlēti, kuri nopelnīja trīs zelta medaļas un divas sudraba godalgas, bet vēl divas arkādietes bija tuvu bronzas medaļai.

Sestdien un svētdien Ventspilī notika gadskārtējais Latvijas ziemas čempionāts mešanu disciplīnās, ietverot šķēpmešanu, diska mešanu un vesera mešanu. Latvijas ziemas čempionāti diska un vesera mešanā norisinājās jau 18. reizi, bet šķēpa metēji ziemas čempionātā sacentās 16. reizi.

Lielāko nopelnu SS “Arkādija” medaļu klāstā ieguldīja juniore Dinija Līga Paegle, kura izcīnīja divas zelta medaļas – gan savā vecumā junioros jeb U20, gan arī kopējā ieskaitē jeb pieaugušo grupā. Anetes Vittes un Indras Eversones audzēkne, kura vēl līdz galam nav atguvusies no elkoņa traumas, iesāka ar trešo rezultātu (36,16m), bet pēc trešajā mēģinājumā sasniegtiem 41,33m ar 62cm pārsvaru nostiprinājās vadībā.

Ceturtais un piektais mēģinājums Dinijai netika ieskaitīts, tobrīd pazaudējot līderpozīcijas, jo 42,20m tālu raidījumu 5. mēģinājumā sasniedza pieaugušo grupas pārstāve no Liepājas Krista Sprūde. Sākoties pēdējai sestajai metienu sērijai, bija skaidrs, ka Paeglei būs zelts junioru konkurencē, taču arkādiete vēlējās arī otru – pieaugušo konkurencē. Dinijas Paegles šķēps 6. mēģinājumā piezemējās aiz 40m robežas, un, kad tiesneši izmērīja un paziņoja, ka ir 42,37, kļuva skaidrs, ka Sprūdes rezultāts ir uzlabots par 17cm.

Tādējādi, nestartējot “Arkādija” līderei un pērnā gada pasaules čempionāta 4. vietas ieguvējai Anetei Sietiņai, par uzvarētāju pieaugušo konkurencē spraigā cīņā kļuva Paegle, kurai līdz ar to divi zelti. Viņas personīgais rekords ir 47,30m ar 500g šķēpu, bet šajās sacensībās sasniegtie 42,37m ir labākais rezultāts ar 600g šķēpu. 


Lielāko nopelnu SS “Arkādija” medaļu klāstā ieguldīja juniore Dinija Līga Paegle

Trešo zeltu SS “Arkādijai” sarūpēja vēl viena Vittes audzēkne Estere Lamberte, kura bija labākā U18 grupā. Lamberte divas reizes pārsniedza 40m robežu un ar 42,21m svinēja uzvaru. Mazāk nekā metru no Esteres atpalika komandas biedrene Elīna Ustupa. Vittes un Eversones audzēkne ar otrajā mēģinājumā sasniegtajiem 41,33m bija sacensību līdere, kamēr ceturtajā mēģinājumā garām nepagāja Lamberte. SS “Arkādija” varēja sanākt arī pilns goda pjedestāls šajā grupā, jo sestajā mēģinājumā ar 39,68m uz brīdi trešajā pozīcijā izvirzījās vēl viena Eversones un Vittes audzēkne, taču Rēziju Dārtu Krūmiņu drīz vien uz ceturto vietu nobīdīja ogrēniete Vanaga (40,01m). Jāatzīmē, ka Krūmiņa un Ustupa sasniedza personīgos rekordus ar 500g šķēpu.

Piekto medaļu “Arkādija” kontā ierakstīja Vladislavs Brigaders, kurš bija otrais U18 grupā. Eversones audzēknis trešajā mēģinājumā sasniedza personīgo rekordu 49,31m ar 700g šķēpu un ļoti līdzīgā cīņā par otro vietu par 8cm apsteidza Siguldas Sporta skolas pārstāvi.

U16 grupā 4. vietu ieņēma Estere Kovaļevska. Līdzīgi kā Krūmiņa U18 grupā arī Eversones un Vittes audzēkne Kovaļevska ar 36,18m izvirzījās uz īsu brīdi trešajā vietā sestajā mēģinājumā, līdz viņu pēdējā mēģinājumā ar gandrīz 38m tālu raidījumu apsteidza un atpakaļ uz 4. vietu nobīdīja Kokneses sporta centra pārstāve.