SS “Arkādijai” puse no medaļām Latvijas čempionātā jūdzē

Finišē SS “Arkādiju” pārstāvošais Kristers Kudlis

SS “Arkādijai” puse no medaļām Latvijas čempionātā jūdzē

Pagājušo sestdien, 18. maijā, lielā Rimi Maratona ietvaros notikušajā Latvijas čempionātā DPD jūdzē sekmīgi nostartējuši un panākumus guvuši SS “Arkādija” skrējēji, izcīnot trīs medaļas, tajā skaitā arī zeltu.

Jau trešo gadu pēc kārtas Rimi Rīgas maratona pirmās dienas rītā norisinājās Latvijas čempionāts jūdzes jeb 1609m skrējienā. Otro gadu pēc kārtas starts bija pie Mākslas muzeja Valdemāra ielā, bet finišs pie Brīvības pieminekļa. Šajā distancē nedala pēc vecuma grupām, līdz ar to arī vairāki spējīgākie jauniešu un junioru grupu pārstāvji sastāda sīvu konkurenci pieaugušajiem.

Iepriekšējo divos gados arkādieši bija ieguvuši pa kādai godalgai, bet šogad līdzīgi kā Latvijas čempionātos zelta medaļu iegūšanas ziņā dominējusī SS “Arkādija” savu pārākumu nodemonstrēja arī jūdzes skrējienā, no sešām godalgām (trīs vīriešu un trīs sieviešu) izcīnot pusi jeb trīs un neizpaliekot arī bez zelta medaļas.

SS “Arkādiju” pārstāvošais Kristers Kudlis ar katru gadu ir kāpis pa pakāpienu uz augšu. 2022. gadā viņš bija trešais, pērn aiz tobrīdējā rekorda uzstādītāja Uģa Joča finišēja otrais, bet šogad Jura Beļinska trenētais skrējējs spraigā cīņā ar Latvijas rekordistu Ņikitu Bogdanovu izcīnīja uzvaru, tikai pussekundei pietrūkstot līdz daugavpilieša pirms divām nedēļām Līvānos uzstādītā rekorda - 4:13,90.

Kudlim līdz ar to pilns medaļu komplekts jūdzē. Viņš otrajā dienā finišēja otrais 5km, aiz Zviedrijas čempiona esot labākajam latviešu vidū. Kristeram līdz ar to otrā vieta šajā distancē trešo gadu pēc kārtas.

Dāmu cīņās jūdzes skrējienu jeb 1609 metrus pirmā pieveica Līga Velvere, uzrādot rezultātu četras minūtes un 54,06 sekundes, līdz ar to trešo gadu pēc kārtas uzvarētājas rezultātam esot ātrākam par piecām minūtēm. Aiz jūdzes skrējiena uzvarētājas attiecīgi otro un trešo vietu ieņēma SS "Arkādija" pārstāves Kamilla un Sibilla Vanadziņas, pirmo reizi Latvijas čempionātā jūdzē trijniekā tiekot divām no vienas ģimenes.

Vanadziņas, kuras bijušas trijniekā un arī pirmās savās vecuma grupās daudzas reizes, tika pie pirmās medaļas šajā distancē, savukārt Velverei medaļa trešo gadu pēc kārtas. Visas trīs ir Jura Beļinska audzēknes. Nepiedalījās 2022. gada uzvarētāja un rekordiste (4:52) Austra Ošiņa, kura bija pieteikumā.