SS “Arkādijai” daudz medaļu Latvijas čempionātā U14 vieglatlētikā, Kuzminai četri zelti

Par čempionāta galveno varoni kļuva arkādiete Darja Kuzmina, izcīnot 4 zelta medaļas

SS “Arkādijai” daudz medaļu Latvijas čempionātā U14 vieglatlētikā, Kuzminai četri zelti

Pagājušajā nedēļas nogalē, 29. februārī un 1. martā, Latvijas čempionātā telpās U14 grupā ar vairākiem panākumiem nostartējuši Sporta skolas "Arkādija" vieglatlēti, izcīnot daudzas medaļas, tajā skaitā arī vairākas zelta. Par čempionāta galveno varoni kļuva arkādiete Darja Kuzmina, Mārītes Lūses un Dmitrija Vinogradova audzēknei izcīnot četras zelta medaļas, bet ar četrām medaļām izcēlās arī Raivo Saulgrieža audzēkne Amanda Baranauska.

Pagājušo ceturtdien un piektdien Rīgas Daugavas vieglatlētikas manēžā tika aizvadīts pēdējais ceturtais šī gada Latvijas čempionāts telpās. Šoreiz sacentās U 14 vecuma grupas 12 un 13 gadīgie zēni un meitenes. Sacensības notika 10 disciplīnās – tātad tika noskaidroti pēdējie 20 Latvijas telpu čempioni šogad. Ar saviem rezultātiem un panākumiem iepriecināja jaunie arkādieši, turklāt vairāki “Arkādija” jaunie vieglatlēti nopelnīja vairāk nekā vienu medaļu.

Četras zelta medaļas šajā čempionātā izcīnīja Darja Kuzmina. Lūses un Vinogradova audzēkne bija pārliecinoši ātrākā 60 m un 300 m, ar rezultātiem šajās divās distancēs kļūstot arī par čempionāta absolūti augstvērtīgāko rezultātu īpašnieci. Kuzmina arī lēca vistālāk (4,97m) un kopā ar komandas biedrenēm Amandu Baranausku, Elizabeti Vasiljevu un Amandu Arnicāni līdzīgā cīņā ar jelgavniecēm uzvarēja 4x200 m stafetē.

Četras medaļas arī Amandas Baranauskas kontā. Bez jau minētā zelta stafetē Saulgrieža audzēkne bija pārliecinoši pirmā 1000m ar jaunu personīgo rekordu – 3:10,83. Ar vēl vienu personīgo rekordu – 4,82m, kas sasniegts pēdējā mēģinājumā, iepriekšējo uzlabojot par 15cm, Amanda nopelnīja bronzu tāllēkšanā, tikai centimetram pietrūkstot līdz sudrabam, ko arī ar personīgo rekordu (4,83m) ieguva komandas biedrene un Olijaru audzēkne Ance Ermansone. Tādējādi arkādietes aizņēma visu goda pjedestālu. Otru bronzu un ceturto medaļu Baranauska ieguva 300m.

Savukārt tāllēkšana nebija vienīgā disciplīna, kur trijniekā bija tikai SS “Arkādija” vieglatlētes. Tāds pats lielisks panākums tika sasniegts arī 60m sprintā, kur aiz Kuzminas otrā bija un sudrabu ar personīgo rekordu (8,25 sekundes) izcīnīja Genādija Ļebedeva un Alberta Blaja trenētā Elizabete Vasiļjeva, papildinot šī čempionāta kolekciju ar otru medaļu. Ermansone bija trešā ātrākā un arī tika pie otras medaļas.

Zelta medaļu klāstu papildināja kārtslēcējs Jumis Lange. Ārenta audzēknis pirmo reizi karjerā pārvarēja 3m robežu un pārliecinoši uzvarēja ar 3,05m, iepriekšējo labāko rezultātu uzlabojot par 35cm. 


Ar četrām medaļām izcēlās arī Amanda Baranauska

 

 

Galerijas