SS “Arkādija” sekmīgi starti un medaļas Latvijas čempionātā slēpošanā stafetē

SS “Arkādija” sekmīgi starti un medaļas Latvijas čempionātā slēpošanā stafetē

Sestdien, 2. martā, Priekuļos Cēsu Olimpiskā centra trasē notikušajā Latvijas čempionātā distanču slēpošanā stafetē sekmīgi nostartējuši SS “Arkādija” slēpotāji, izcīnot medaļas, tajā skaitā arī vienu zeltu.

Pagājušo sestdien Priekuļos tika aizvadīta otrā sacensību diena sadalītajam Latvijas čempionāta otrajam posmam distanču slēpošanā. Šoreiz tika noskaidrotas labākās komandas sacenšoties stafetē, kur katrā komandā bija trīs dalībnieki, visus posmus veicot brīvajā stilā. Arkādieši izcīnīja visa kaluma medaļas.

Augstākā kaluma medaļa – zelts – tika izcīnīts puišiem V14 grupā 3x2,4km, kur nepārspēts palika SS “Arkādija” trio ar Rūdolfu Brici, Dmitriju Timofejevu un Valtu Skujiņu sastāvā. Taču uzvara astoņu komandu konkurencē vieniem no galvenajiem favorītiem nenāca viegli, jo tuvākie konkurenti no Cēsīm beigās piekāpās tikai 12 sekundes. Pirmajā posmā Bricis ar gulbenieti Glāznieku uz maiņu ieradās kopā līderpozīcijās, taču pēc otrā posma vadībā ar minūtes pārsvaru atradās cēsnieki. Kad pēc pirmā apļa pēdējā posmā grupas līderis Skujiņš bija sadeldējis mazliet vairāk par pusi no deficīta un pietuvojies 26 sekunžu atstatumā, bija skaidrs, ka SS “Arkādija” izredzes uz zeltu ir ļoti reālas. Tā arī notika, pēdējos pārsimts metros Valtam apsteidzot cēsnieku Bērziņu un atnesot arkādiešiem uzvaru.

Lielo grupu stafetē 3x6km, kur sacentās pieaugušo un V18 grupas kopā, pirmās divas vietas ieņēma talsinieki – pieaugušo un V18 komanda, bet trešo vietu ieguva Siguldas sporta skolas pieaugušo komanda. Kā ceturtā finišā minūti un desmit sekundes aiz siguldiešiem ieradās labākā SS “Arkādija” komanda, un tie šoreiz bija nevis pieaugušie, bet jaunieši – Dāvis Kalniņš, Emīls Kancāns un Jēkabs Skolnieks, kuriem sudrabs V18 grupā septiņu komandu konkurencē, nepilnas četras minūtes piekāpjoties talsiniekiem, kuru rindās bija trīs biatlonisti.  

48 sekundes jaunākiem kolēģiem piekāpās un piekto rezultātu kopējā ieskaitē uzrādīja “Arkādijas” pieaugušo trio un nesenie juniori – Bruno Krampe, Aleksandrs Ļūļe un Roberts Klauģis, kuriem trešā vieta pie pieaugušajiem. Arkādieši pirmos divus posmus turējās stabilā trešajā vietā starp pieaugušo komandām, bet beigās viņiem tuvojās ALL-Round Ski team/Madona, kuras sastāvā pēdējo posu veica šobrīd labākais Latvijas junioru slēpotājs un pasaules junioru čempionātā sprintā 24. vietu izcīnījušais Silvestrs Švauksts.

S18 grupā jaunietēm SS “Arkādiju” 3x3,4km pēc pirmā posma trešajā vietā izvirzīja Amanda Reilija Zariņa, bet beigās kopā ar komandas biedrenēm Annu un Elizabeti Gaili ierindojās 5. vietā. Tādu pašu piekto vietu ieņēma Kristiāns Osmanis, Jēkabs Kurcišs un labāko laiku arkādiešu rindās uzrādījušais Patriks Garisons V16 grupa puišiem 3x3,4km. Savukārt ceturtā vieta arkādietēm S12 grupā 3x1,2km, kaut arī pirmajā etapā Ulrika Rutele stafeti nodeva līderpozīcijās, uzrādot no visiem posmiem ātrāko laiku. Otro posmu veica Katrīna Hansone, bet pēdējā posmā bija Maija Putāne.

Galerijas