SS “Arkādija” junioru un jauniešu vieglatlēti izcīnījuši 13 godalgas Baltijas čempionātā

SS “Arkādija” junioru un jauniešu vieglatlēti izcīnījuši 13 godalgas Baltijas čempionātā

Ar ļoti labiem rezultātiem un panākumiem tagad, jūlijā, Baltijas čempionātā vieglatlētikā U20 junioriem un U18 jauniešiem nostartējuši Sporta skolas “Arkādija” jaunie vieglatlēti, kopumā izcīnot 13 medaļas, no kurām septiņas zelta. Arkādieši sarūpēja trešo daļu uzvaru no visiem Latvijas pārstāvjiem.

Vispirms jūlija vidū Lietuvas pilsētā Šauļos notika Baltijas čempionāts vecākajiem jauniešiem jeb U18 grupai, kur rīdzinieki no SS “Arkādija” ieguva septiņas medaļas – četras zelta, vienu sudraba un divas bronzas. Līdzvērtīgs sniegums sanāca junioriem jeb U20 šo trešdien Igaunijas pilsētā Pērnavā, kur “Arkādija” vieglatlētika nopelnīja sešas medaļas, no kurām atkal vairums bija zelta – trīs. Arī junioru konkurencē arkādieši nopelnīja vienu sudrabu un divas bronzas medaļas. Līdz ar to SS “Arkādija” sportisti Baltijas čempionātā trīspadsmit reizes kāpa uz goda pjedestāla, septiņas no tām uz augstākā pakāpiena.

Jauniešiem U18 uzvaras izcīnīja četri dažādi arkādieši, trīs no kuriem bija skrējēji. Šī gada Latvijas U18 čempione 800m un 1500m Sibilla Vanadziņa Baltijas čempionātā skrēja 1500m, kur Jura Beļinska audzēkne, tikai nepilnu sekundi atpaliekot sava personīgā rekorda, uzrādīja rezultātu 4:36,29 un pārspēja visas citas konkurentes. Uzvaru atnesa vēl viens Beļinska audzēknis Kristers Kudlis (8:50,82), kuram šogad ne tikai uzvaras un medaļas savā vecuma grupā, bet arī zelts un sudrabs pieaugušo konkurencē Latvijas čempionātā 10000m un jūdzē. 

Divas medaļas – zeltu un bronzu – ieguva nupat Eiropas U23 čempionātā 800m finālā skrējušās Invidas Mauriņas jaunākā māsa Vendija. Zeltu ar komandas biedrenēm Andreja Saņņikova audzēkne nopelnīja 4x100m stafetē, bet bronzu Latvijas vicečempione ieguva individuāli 100m, kur ar rezultātu 12,33 sekundes Vendija bija labākā no latvietēm, apsteidzot Latvijas čempionātā uzvarējušo Elizabeti Kociņu. Bez skriešanas disciplīnām pirmā vieta tika iegūta kārtslēkšanā, kur ar 3,90m un 40cm pārsvaru pār tuvākajām konkurentēm uzvaru svinēja Mareka Ārenta un Ildzes Bortaščenokas audzēkne Sima Aškinezere.

3000m jaunietēm otrā finišēja Diāna Bičkovska, bet puišiem 800m trešais ātrākais bija Sibillas Vanadziņas dvīņu brālis Rūdolfs, divkārtējam šī gada vicečempionam trešo reizi karjerā noskrienot šo distanci ātrāk par divām minūtēm.

Pērnavā U20 čempionātā tika izcīnītas divas zelta medaļas, kuras abas sarūpēja Jeļizaveta Romaņenko. Saņņikova audzēkne, kura dominēja šogad Latvijas junioru čempionātā 100m un 200m, to pašu apliecināja arī Baltijā, esot ātrākai gan 100m, gan 200m. Turklāt arkādiete abās sprinta distancēs sasniedza personīgos rekordus – 12,09 un 24,58. Trešo uzvaru no SS “Arkādija” atnesa Latvijas vicečempione Rebeka Draudiņa, Beļinska audzēknei 1500m noskrienot 4:43,22.

Otro vietu 400m izcīnīja valsts čempionāta uzvarētājs Ernests Namnieks. Ludmilas un Staņislava Olijaru audzēknis tobrīd pirmo reizi karjerā 400m distanci noskrēja ātrāk par 49 sekundēm – 48,89.

Bronzas godalga Ārenta un Bortaščenokas audzēknei Paulai Kļaviņai. Latvijas čempionāta 1. vietas ieguvēja pārvarēja 3,70m augstumu. Savukārt Latvijas čempionātā zeltu šķēpmešanā izcīnījusī Dinija Līga Paegle sasniedza vau rekordu ar junioru šķēpu – 42,14m, kas Anetes Vittes un Indras Eversones trenētajai sportistei ļāva ieņemt 3. vietu.

Vēl vairāki SS “Arkādija” pārstāvji bija tuvu medaļām, ieņemot 4. vietas, viņu vidū Elīna Bībere 800m, Valērija Curikova 3000m, Alise Petrova 1500m, Kārlis Ancāns 800m junioriem, kā arī Viktorija Bogdanova 2000m kavēkļu skrējienā jauniešiem.