SS “Arkādija” juniori ar uzvarām sekmējuši Latvijas vieglatlētu sudrabu Baltijas čempionātā

Publicitātes attēls

SS “Arkādija” juniori ar uzvarām sekmējuši Latvijas vieglatlētu sudrabu Baltijas čempionātā

2. martā Igaunijas pilsētā Veru notika Baltijas čempionāts junioriem (U20) telpās, kur Latvijas jauno vieglatlētu sudraba medaļas iegūšanu ar uzarām un citām godalgotām vietām sekmējuši Sporta skolas “Arkādija” pārstāvji.

Latvijas juniori izcīnīja sešas uzvaras, no kurām trešo daļu jeb divas nodrošināja SS “Arkādija” sportisti. Un tie bija Jura Beļinska trenētie 1500m skrējēji – 2022. gada Eiropas Jaunatnes olimpiskā festivāla bronzas medaļas ieguvēja un pagājušajā gada Latvijas pieaugušo čempione šajā distancē Austra Ošiņa un šī gada pieaugušo vicečempions un junioru rekordists Kristers Kudlis. Abiem drošas uzvaras ar vairāk nekā divu sekunžu pārsvaru.

Latvijas sportistu kontā bija 12 sudrabi, pusi jeb sešas no kuriem sarūpēja arkādieši. Turklāt trīs no “Arkādijas” ieguva divas sudraba medaļas. Divas otrās vietas izcīnīja Olijaru audzēkne Inese Bembere – augstlēkšanā un trīssoļlēkšanā, kur ar 12,40m viņa atkārtoja sev pašai piederošo sezonas labāko rezultātu Latvijā, ko uzstādīja Latvijas čempionātā pieaugušajiem februāra vidū, ka nopelnīja arī sudrabu. Augstlēkšanā pārliecinoši uzvarēja mājiniece ar 1,78m, bet trīssolī Inese bija līdere līdz ceturtajam mēģinājumam, beigās lietuvietei piekāpjoties par 17cm.

Gan Rauls Liepiņš, gan Nikole Baikova izcīnīja vienu individuālo, gan arī komandas sudrabu jauktajā 4x200m stafetē. Latvijas rekordistu Olijaru audzēknis Liepiņš pirms mēneša pirmo reizi karjerā izskrēja 400m telpās ātrāk par 50 sekundēm (49,73), bet tagad savu rekordu uzlaboja vēl par pussekundi, tikai 0,24 sekundes piekāpjoties uzvarētājam no Lietuvas. Savukārt Olijares un Jākobsones audzēkne Nikole Baikova finišēja sekundi aiz uzvarētājas un tautietes Mackēvičas.

Vēl vienu otro vietu Latvijai nodrošināja kārtslēcēja Sima Aškinezere. Ārenta un Bortaščenokas audzēkne pirmo reizi karjerā sasniedza 4m augstumu un atkārtoja komandas biedrenes Paulas Kļaviņas šajā sezonā sasniegto labāko rezultātu Latvijā, tikai par 5cm piekāpjoties uzvarētājai no Lietuvas. Pati Kļaviņa šoreiz pārvarēja 3,70m un ieguva godalgoto trešo vietu. Otro bronzu Latvijas pūrā no “Arkādija” atnesa Arina Seļiverstova, kura bija trešā 60m sprintā, Vittes un Jākobsones audzēknei tikai par 0,02 sekundēm piekāpjoties otrās vietas ieguvējai no Igaunijas.

Ivars Bācis


Šī gada pieaugušo vicečempions un junioru rekordists Kristers Kudlis

Galerijas