SS “Arkādija” jauniešiem panākumi LČ 2 otrajā posmā slēpošanā

SS “Arkādija” jauniešiem panākumi LČ 2 otrajā posmā slēpošanā

Pagājušajā nedēļas nogalē, 11. un 12. februārī,  Priekuļos notikušajā Latvijas čempionāta otrajā posmā distanču slēpošanā panākumus guvuši Inetas Kravales, Guntara Namsona un Artūra Švūksta trenētie SS “Arkādija” slēpotāji, rīdziniekiem izcīnot vairākas godalgotas vietas, tajā skaitā arī uzvaras.

Sestdien norisinājās īsā distance brīvajā stilā jeb slidsolī ar intervāla startu, bet svētdien dalībnieki sacentās vidējā distancē klasiskajā stilā ar masu startu. Abas dienas pašā jaunākajā grupā S10 pārliecinošas uzvaras svinēja Maija Putāne, kura svētdien klasikā 2,4km distancē tuvāko konkurenti apsteidza pat vairāk nekā par 40 sekundēm. Lai arī trijniekā netika, tomēr labas vieta – astoto slidsolī un piekto klasikā – ieguva viena no dvīņu māsām Rutulēm Ulrika.

U14 grupā ļoti sekmīgi nostartēja Skujiņu ģimenes atvases. Ja pirmajā dienā slidsolī sudraba ieguva Valts, bet Kate bija piektā, tad otrajā dienā klasikā abi pārspēja visus konkurentus un izcīnīja uzvaras. Ja Valtam jau bija šāds panākums iepriekš gan šogad janvārī, gan pērn, tad augstus panākumus riteņbraukšanā guvušajai Katei tas bija pirmais zelts slēpošanā.

Vēl viena ļoti laba riteņbraucēja un līdere savā vecuma grupā – Amanda Reilija Zariņa – tika pie medaļas, finišējot trešajai klasikā svētdien S16 grupā. Amanda bija tuvu arī medaļai pirmajā dienā, taču līdz bronzai slidsolī pietrūka sešu sekunžu.

FIS sacensībās pirmajā dienā slidsolī labākā no SS “Arkādija” bija S18 grupas uzvarētāja Adriāna Osmane, kura kopējā iesaitē finišēja ceturtā un par 17 sekundēm apsteidza labāko juniori Samantu Krampi. Otrajā dienā klasikā vēlreiz Osmane bija labākā no arkādietēm, finišējot trešā kopējā ieskaitē un iegūstot sudrabu S18 grupā.

Tikmēr FIS sacensībās vīriešiem abas dienas bronzas medaļu V18 grupā izcīnīja Pēteris Lukstiņš, bet otrajā dienā pieaugušo grupā sudrabu nopelnīja Aleksandrs Artūrs Ļūļe.

Attēli: Adriāna Osmane (augšējais), Samanta Krampe (apakšējais)

Galerijas