SS “Arkādija” jaunieši uzvarējuši un izcīnījuši citas godalgas Latvijas čempionātā rollerslēpošanā

SS “Arkādija” jaunieši uzvarējuši un izcīnījuši citas godalgas Latvijas čempionātā rollerslēpošanā

Pagājušajā nedēļas nogalē, 22. un 23. jūlijā, Priekuļos Cēsu olimpiskā centra trasē notikušajā Latvijas čempionātā rollerslēpošanā, kas bija arī FIS statusa sacensības pieaugušajiem, junioriem un SV18 grupas jauniešiem, sekmīgi nostartējuši jaunie rīdzinieki no SS “Arkādija”, Inetas Kravales, Guntara Namsona un Artūra Švūksta audzēkņiem jauniešu grupās izcīnot vairākas pirmās vietas un citas godalgas.

Kā ierasts, Latvijas čempionātā rollerslēpošanā Priekuļos abas dienas dalībnieki sacenšas distancē ar intervāla startu, pirmajā dienā slēpojot klasiskajā stilā, bet otrajā – slidsolī. SS “Arkādija” sportisti izcīnīja medaļas trijās jauniešu grupās.

Vecākajā jauniešu grupā V18 (2006.-2007.g.) sestdien 10,4km klasikā, kas bija arī FIS sacensības, uzvaru svinēja Jēkabs Skolnieks, kurš šogad bija labākais no latviešiem Eiropas Jaunatnes Ziemas olimpiskajā festivālā. Otrajā dienā slidsolī ļoti labu sniegumu parādīja Balvu sporta skolas pārstāvis Indriķis Circens, tāpēc rīdziniekam Jēkabam sudrabs, nopelnot šajās dienās ši gada labākos FIS punktus.

U14 grupā puišiem arkādiešiem sanāca vissekmīgākais veikums, jo tika izcīnītas pat četras medaļas. Par to parūpējās Valts Skujiņš un Rūdolfs Bricis.  Šajā ziemā Skujiņš izcīnīja vairākas pirmās vietas arī ar gadu vecākiem konkurentiem, bet tagad jaunajā sezonā ar vienaudžiem un gadu jaunākajiem konkurentiem Valts 3,6km distancē neatstāja cerības pārējiem, abas dienas izcīnot pārliecinošas uzvaras. Tikmēr Valta māsa Kate, kura šajā ziemā “Arkādijas” sastāvā slēpošanā nopelnīja pirmās medaļas, svētdien atkārtoti uzvarēja Latvijas čempionātā MTB olimpiskajā krosā. Otrs divu medaļu īpašnieks U14 grupā puišiem bija rīdzinieks Rūdolfs Bricis, kurš dažas reizes ir bijis tuvu medaļām, bet pagājušajā nedēļas nogale viņam bija vissekmīgākā līdzšinējā karjerā.

Vēl SS “Arkādija” medaļas nopelnīja U12 grupā meitenēm. Līdzīgi kā puišiem U14 grupā Latvijas čempionāta pirmajā dienā klasikā U12 grupā uz pjedestāla kāpa arī divas arkādietes – Maija Putāne un Ulrika Rutule. Tas nebija pieredzēts ilgāku laiku. Turklāt abas rīdzinieces bija ļoti tuvu uzvarai, jo izteiktais līderu trijnieks satilpa četrās sekundēs. Putāne, kura ziemā S10 grupā izcēlās ar uzvarām un otrajām vietām, pirmajā startā S12 grupā vēl 250m līdz finišam atradās līderpozīcijās, tiesa ar pussekundes pārsvaru, un beigās ieguva otro vietu, līdz zeltam pietrūkstot sekundei.

Bronzas medaļu izcīnīja otro gadu šajā grupā startējošā Ulrika Rutule, kura ziemā S12 grupā atsevišķas reizes bija tuvu trijniekam, bet medaļu individuāli ieguva pirmo reizi karjerā (ziemā stafetē Ulrika ar komandas biedrenēm Putāni un Katrīnu Hansoni, kurai svētdien bronzas MTB krosā, ieguva sudraba medaļu – aut.piez.). Ulrika bija ļoti tuvu medaļai otrajā dienā, bet līdz bronzas pietrūka divu sekunžu, ieņemot 4. vietu.