SS “Arkādija” jaunieši izcīnījuši divus zeltus un divus sudrabus sprintā Latvijas čempionātā slēpošanā

Dāvis Kalniņš

SS “Arkādija” jaunieši izcīnījuši divus zeltus un divus sudrabus sprintā Latvijas čempionātā slēpošanā

Pagājušajā svētdienā, 25. februārī, Siguldā notikušajā Latvijas čempionātā distanču slēpošanā sekmīgi nostartējuši vairāki Sporta skolas “Arkādija” jaunie slēpotāji, četri no kuriem sprintā brīvajā stilā izcīnīja medaļas – divus zeltus un tikpat sudrabus.

Pagājušajā nedēļas nogalē Siguldā tika aizvadīta pirmā jeb viena sacensību diena Latvijas čempionāta otrajam posmam distanču slēpošanā, kurš dēļ sākotnēji 24. februārī paredzētā un vēlāk atceltā populārā tautas slēpojuma “Apkārt Alaukstam” tika sadalīts, proti, pirmajai sacensību dienai notiekot 25. februārī, Siguldā, bet otrajai ieliktai 2. martā Madonā.

Kopumā sekmīgi un ar panākumiem nostartēja Inetas Kravales, Guntara Namsona un Artūra Švūksta trenētie arkādieši. Pirmās SS “Arkādijas” medaļas slēpošanas čempionāta otrajā posmā tika izcīnītas dienas pirmajā pusē vecākajā jauniešu grupā gan puišiem V18, gan meitenēm S18, kuri sacentās ar junioriem pieaugušajiem FIS sacensībās. Vispirms tika aizvadīta kvalifikācija, bet pēc tam 30 labākie vīrieši ceturtdaļfinālā un 12 labākās sievietes pusfinālā uzsāka izslēgšanas kārtas.

Vīriešiem  pusfinālu jeb labāko divpadsmitnieku sasniedza nupat pasaules junioru čempionātā Slovēnijā startējušie “Arkādija” pārstāvji Dāvis Kalniņš un Jēkabs Skolnieks. Abi savos pusfināla braucienos finišēja piektie, kopējā ieskaitē pēc kvalifikācijas laika ieņemot attiecīgi 9. un 10. vietu, bet V18 grupā Kalniņam nopelnot zeltu, bet Skolniekam sudrabu.

Arī sievietēm S18 grupā “Arkādijas” kontā tika ierakstīta viena medaļa – sudraba, ko sarūpēja vasaras sezonā uzvaras Latvijas čempionātā jaunietēm grupas braucienā riteņbraukšanā un MTB krosā izcīnījusī Amanda Reilija Zariņa. Rīdziniece izlaida sezonas pirmo posmu un tagad veiksmīgi iesaistījās otrajā, sasniedzot pusfinālu sprintā un kopējā ieskaitē ieņemot 7. vietu, t.i., tieši aiz fināla. Savā grupā viņa bija otrā, piekāpjoties tikai Jaunatnes olimpiskajās spēlēs ceturtdaļfinālu sasniegušajai Lindai Kaparkalējai.

Uzdevumu augstumos kā parasti bija Valts Skujiņš, kur ļoti pārliecinoši – ar 15 sekunžu pārsvaru bija ātrākais kvalifikācijā 37 dalībnieku vidū, kā arī uzvarēja finālā. Finālā ar Skujiņu tika arī otrs arkādietis – kvalifikācijā 5. laiku sasniegušais Rūdolfs Bricis, kurš apsteidza kvalifikācijā trešo laiku uzrādījušo siguldieti Bilanu un pakāpās uz 4. vietu, ierindojoties tieši aiz godalgoto trijnieka.

Pieciniekā tika vēl divas SS “Arkādija” sportistes. Otra vairākkārtēja riteņbraukšanas čempione jaunietēm Kate Skujiņa, kura kvalifikācijā bija ceturtā 18 dalībnieču vidū un arī iekļuva fināla sešiniekā, ieņemot 5. vietu. Piektā S12 grupā ļoti blīvajos rezultātos bija arī Maija Putāne, tikai pussekundei pietrūkstot līdz medaļai. Ulrika Rutule šajā grupā no vairāk nekā 30 dalībniecēm ieņēma 9. vietu, bet puišiem V10 grupā 7. vietu 27 dalībnieku konkurencē ieguva Toms Vilītis.

Informačiju sagatavoja: Ivars Bācis, Sporta skolas "Arkādija" pārstāvis

Galerijas