Sportiskā ģimene Nakonečniji atklās jaunu peldēšanas apmācību centru Rīgā

Svētdien, 10. septembrī, pludmales sporta un atpūtas centrā “Palms Beach Club”, Ruslans Nakonečnijs, kurš pārstāvējis Latviju olimpiskajās spēlēs modernajā pieccīņā, ar sievu Alīnu svinīgā un draudzīgā atmosfērā atklās mūsdienīgu peldēšanas centru “SWIM Baltic”, kas būs domāts gan aktīvā dzīvesveida piekritējiem, gan arī profesionāļiem. Šajā peldēšanas centrā pieredzējuši speciālisti nodrošinās peldēšanas prasmju apmācību arī bērniem.  

Ruslans Nakonečnijs dzimis 1989. gadā Mariopolē, un līdz 2014. gadam pārstāvējis savu valsti nacionālās izlases sastāvā augstākā līmeņa starptautiskajās sacensībās modernajā pieccīņā, kurā kopā ar paukošanu, skriešanu, šaušanu un jāšanu viens no pieciem ietilpstošajiem sporta veidiem ir arī peldēšana. 2014. gadā Ruslans ar ģimeni pārcēlās uz Latviju un kopš 2015. gada starptautiskajā arēnā pārstāv mūsu valsti.

Debija zem Latvijas karoga Nakoņečnijam sanāca spoža, jo 2015. gada martā Pasaules kausa posmā Ēģiptes galvaspilsētā Kairā Ruslans guva lielu panākumu, izcīnot uzvaru. 2015. gada nogalē Saeima viņam par īpašiem nopelniem valsts labā piešķīra pilsonību. Ruslans Nakoņečnijs kvalificējās startam Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs 2016. gadā, kur bija vienīgais Latvijas pārstāvis šajā ļoti vispusīgajā sporta veidā. Ruslans ieguva 28. vietu, bet peldēšanas disciplīnā sasniedza savu labāko rezultātu – 16. vietu. Divus gadus vēlāk Nakoņečnijs Eiropas čempionātā ieņēma 11. vietu. 2022. gadā viņš pabeidza savu sportista karjeru un vairāk pievērsās trenera darbam. 

Ruslans Nakonečnijs “SWIM Baltic” centrā trenēs pieaugušos, sagatavojot sportistus vairākos sporta veidos – peldēšanā, modernajā pieccīņā, triatlonā un garāko triatlona distanču jeb “ironmen” sacensībām. Pie viņa varēs trenēties gan profesionāļi, gan arī amatieri. Pieredzējuši un atzīti “SWIM Baltic” treneri nodrošinās arī bērnu apmācību gan peldēšanas prasmju apgūšanai, gan arī profesionālai sportošanai.

Jaunais peldēšanas komplekss un moderni aprīkotā trenažieru zāle atrodas Rīgā, Mūkupurva ielā 1C (pie Ulmaņa gatves un pārvada uz lidostu) un papildinās vienu no Latvijā modernākajiem pludmales volejbola centriem “Palms Beach Club”, kurš darbojas jau četrus gadus kā sporta treniņu, apmācību un relaksācijas vieta bērniem un pieaugušajiem. Jau sākotnēji tā attīstītāji vēlējās ar laiku pludmales volejbolu papildināt arī ar citiem pludmales sporta veidiem, un tieši jaunā peldēšanas centra atvēršana ir šī mērķa īstenošana.

Tā kā peldbaseins atbilst starptautisko sacensību standartiem, tajā ar peldēšanu varēs nodarboties ne tikai amatieru, bet arī profesionālā līmenī. Baseins ir 25 metru garumā ar vienmērīgu 1,3 metru dziļumu, un tajā ir ierīkoti četri celiņi.  Lai varētu ļaut nodrošināt apmācības un treniņus visu kategoriju peldēšanā, baseinā ūdens temperatūra būs 28 grādi. Ūdens aerobika ir ļoti efektīvs veids fiziskās formas uzlabošanai, tāpēc blakus baseinam ir speciāli izveidots un aprīkots mazs baseins ūdens aerobikai. Relaksācijas mērķiem ir uzbūvēts džakuzi un saunas.

Daudzveidība veicinās ģimeņu iesaisti lieliskā un lietderīga laika pavadīšanā. Šāds moderns centrs dos iespēju katram atrast sev piemērotāko un interesējošāko nodarbi, proti, peldēt, uzlabot fizisko formu ūdens aerobikās, darboties trenažieru zālē, spēlēt pludmales volejbolu vai pludmales tenisu.