Šķēršļu sacensību “Drosmes skrējiens" Rīgas posms aizvadīts

Šķēršļu sacensību “Drosmes skrējiens" Rīgas posms aizvadīts

Sestdien, 19. augustā, ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta finansiālo atbalstu, Rīgā, Biķernieku trasē, norisinājās piedzīvojumu un šķēršļu sacensības “Drosmes skrējiens”, kurās ar septiņu vai četrpadsmit kilometru garo trasi, 27 vai 53 šķēršļiem un spēka uzdevumiem cīnījās ap 380 dalībnieku.

14km vīriešu konkurencē uzvarēja Darius Liutkus no Lietuvas un ātrākā no dāmām bija viņa mīļotā Sandra Liutke (LT), abi ir kluba “OCR Baltic Warriors” pārstāvji.

7km uzvaru izcīnīja Aleksejs Ivaškins, bet no dāmām – Solveiga Jegorova. Visi šie dalībnieki sporta aprindās, skrējēju vidū ir labi pazīstami un ne reizi vien ir kāpuši uz dažādu sacensību pjedestāliem.

Komandu vērtējumā 7km trasē nepārspēta palika "SK Kuorsova Ludzas novads” komanda, bet 14km - “TEAM EVOLUTION”.

Rīgas posmā piedalījās dalībnieki ne tikai no Latvijas, bet arī no Lietuvas, Igaunijas, Itālijas, Turcijas un Ukrainas. Sezonas ceturtajā posmā ņēma arī komandas, kuras pārstāvēja gan uzņēmumus, gan ģimenes (dalība līdz 14 gadiem kopā ar pārstāvi, no 14 gadiem var startē individuāli), gan draugu kompānijas. Šajā posmā piedalījās rekordliels komandu skaits: 7km distancē startēja 36 komandas un 14km - 5. Veiksmīgi startēja komandas no uzņēmumiem LIDL Latvija, IDental, Balticom u.c..

Dalībnieki kā viens atzīst – pietiek vienreiz pamēģināt, lai vairs neapstātos un ar sajūsmu gaidītu nākamo posmu 16. septembrī Liepājā. Kopumā individuāli skrējienā piedalījās 190 dalībnieks. Savukārt komandu ieskaitē piedalījās 41 komanda, kuru sastāvā bija no četriem līdz sešiem dalībniekiem. Trase ir piemērota gan tautas sporta mīļotājiem, gan ģimenēm ar bērniem, gan profesionāliem sportistiem, ikviens spēj atrast savu odziņu un izbaudīt pasākumu. Liels procents dalībnieku atgriežas atkal un atkal, un jau ir izveidojusies “drosmīgo ģimene”, kas piešķir īpašo atmosfēru pasākumam.

Ikviens dalībnieks zina, cik svarīgi ir iesildīties pirms skrējiena, lai nesatraumētos un veiksmīgi pieveiktu visu distanci. Šajā sezonā visus dalībniekus pirms startiem iesilda trenere Jūlija Sarksjana no komandas “Ziepniekkalna spēks”, kura aktīvi piedalās sacensībās ar savu dāmu komandu un viena no tām paziņoja par savu jauno statusu – Misis Latvija 2023.

Pasākumā bija iespēja satikt Mehanizētās kājnieku brigādes karavīrus un zemessargus, aplūkot militāro tehniku “Patria”, sešriteņu kvadraciklus, kā arī informatīvajā stendā iepazīties ar militāro ekipējumu un dienesta iespējām Sauszemes spēkos. Arī uzņēmums “Fristads” pasākumā bija sarūpējis informatīvo telti ar savu produkciju un loteriju, kurā bija iespēja piedalīties jebkuram interesentam.

Rīgas posmā, jau iepriekš sagatavotos šķēršļus, iepriekšējās diennakts laikā pilnveidoja stiprs lietus, taču dalībnieki drosmīgi pārvarēja visus šķēršļus un atzina, ka katra peļķe, grāvis un ezers tikai palīdzēja atsvaidzināties +30 grādos. Drosmes skrējiena organizatori sacensību distanci bez Biķernieku meža teritorijā esošajiem grāvjiem, dubļu bedrēm un citiem dabas veidojumiem, bija papildinājuši ar dažāda lieluma un formas mākslīgi konstruētiem šķēršļiem, lai novērtētu ikviena dalībnieka drosmi, spēku, veiklību un ātrumu. Trasi interesantāku padarīja arī dažādi citi distances uzdevumi - smilšu maisu un koka bluķu nešana, akmeņu vilkšana un Linezers.

Trasē slāpju remdēšanu nodrošināja SIA “Ķekavas Avots” un katrs dalībnieks finišā tika pie speciāli dizainētas piemiņas medaļas. Godalgotās vietas saņēma balvas no Dzintars, Fiskar, LYL, Pasta Zara Latvija, Blackroll no Megango, Gold Collagen un galvenā balva no Prime Car Rent, ar kuru tiks apbalvoti sezonas labākie skrējēji katrā kategorijā pēc pēdējā posma.

Kā atzīst gan organizatori, gan dalībnieki – “šāds pasākums Rīgā ir nepieciešams, kur saplūst urbānā vide ar dabu un jebkura līmeņa sportistam, vai tas būtu iesācējs, vai profesionālis, palīdz izaicināt sevi un pamest savu komforta zonu”.

Plašāka informācija par skrējienu, bildes un rezultāti pieejama mājaslapā drosmesskrejiens.lv.
Foto: Māris Vancevičs, Mareks Gaļinovskis, Raimonds Subatovičs.

Galerijas