Šajā nedēļas nogalē notiks devītais starptautiskais sieviešu turnīrs Riga International Curling Challenge 2023

Šajā nedēļas nogalē notiks devītais starptautiskais sieviešu turnīrs Riga International Curling Challenge 2023. Tas pulcēs stiprākās Baltijas valstu dāmas - komandas no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas. Piedalīsies visu trīs valstu čempiones, kurām visām šis ir viens no sagatavošanās turnīriem ceļā uz Eiropas čempionātā B grupā, kas novembra otrajā pusē norisināsies Skotijā, Pertā, un citas dāmu komandas no Baltijas valstīm.

Noteikti starp favorītēm būs visas trīs sieviešu izlases. Evelīnas Barones vadītā latviešu junioru komanda, kas ne tikai pārstāvēs Latviju Eiropas čempionātā sievietēm, bet arī decembrī Pasaules čempionātā junioriem. Lai gan Evelīna Barone ir vien 19 gadus jauna, viņa ir vispieredzējušākā Latvijas spēlētāja ar diviem Olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīriem. Igaunijas valstsvienību vada Marie Kaldvee, kas ir Igaunijas cerība dalībai nākamajās Olimpiskajās spēlēs jaukto pāru disciplīnā. Savukārt vienmēr apņēmīgās Lietuvas izlases priekšgalā būs Virginija Paulauskaite, kuras pieredze arī nu jau mērāma neskaitāmos Eiropas čempionātos. Debijas reize šajā turnīrā mūsu otrai labākai Latvijas junioru komandai - SKOB/Regža jun.

Komandas aizvadīs apļa turnīru, proti, katra izspēlēs ar katru. Spēles tiks izspēlētas ar laika tiesnešiem, iesildīšanos un precizitātes metieniem pirms katras spēles. Līdz ar to maksimāli apstākļi pietuvināti Eiropas čempionāta formātam.

Iepriekšējā gadā par turnīra uzvarētājām kļuva Lietuvas sieviešu izlase ar Virginiju Paulauskaiti priekšgalā, kas piekāpās vienīgi NICOLL/Regža komandai. Vai viņām izdosies panākumu atkārtot, noskaidrosim nedēļas beigās.

Spēles varēs vērot Latvijas Kērlinga asociācijas youtube kanālā un klātienē Rīgā, Biķernieku ielā 121H. Ieeja bezmaksas.

Turnīru atbalsta Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments, Laboratorios BABE Latvija.