RVS/LU volejbolistes pirmo reizi iekļūst CEV Izaicinājuma kausa nākamajā kārtā

RVS/LU volejbolistes pirmo reizi iekļūst CEV Izaicinājuma kausa nākamajā kārtā

"Rīgas Volejbola skola"/"Latvijas Universitāte" sieviešu komanda trešdien, 30. novembrī, Rīgā Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) Izaicinājuma kausa pirmās kārtas atbildes mačā guva panākumu un uzvarēja divu spēļu summā, nodrošinot vietu nākamajā sacensību kārtā. RVS/LU komanda ar 3-2 (25:18, 22:25, 24:26, 25:16, 15:6) uzvarēja Brusno "Pirane" vienību.

Komandas kapteine Kristīne Kramēna: “Kad sākām dalību pirmajā CEV Izaicinājuma kausā pirms četriem gadiem, bijām jaunas un nepieredzējušas, ar katru gadu arvien vairāk pietuvojāmies; šis bija tas gads, kad bija jāuzvar un jātiek tālāk. Parādījām visu, ko spējam. Brīnišķīga, vārdiem neaprakstāma uzvara!”

Pirmajā setā RVS/LU komandai rezultātu atklāja Megija Dambrehte, panākot 1:2. Neizšķirtu 8:8 ar skaistu eiss servi nodrošināja Anna Rīta. Pēc tam jau sekoja RVS/LU komandas izrāviens, gūstot +7 punktu vadību un pirmo setu pārliecinoši uzvarot ar 25:18.

Otrā seta sākumā RVS/LU jau nonāca iedzinējos, pretinieces guva +6 pārsvaru, aizsardzībā pacēla visas rīdzinieču raidītās bumbas un rezultatīvi nospēlēja uzbrukumā. Mājinieces cīnījās, bet setu uzvarēja pretinieces ar 25:22.

Trešā seta šķita, ka RVS/LU ir nodrošinājušas pārliecinošu vadību ar 18:13, tomēr, kā jau sieviešu volejbolā, slovākietes spēja atspēlēties un izlīdzināt rezultātu (23:23). Izšķirošie notikumi risinājās tieši seta galotnē, kur viesu līdere Nikolova teica galavārdu, setu uzvarot viesiem ar 26:24.

Ceturtā seta sākumā rīdzinieces spēja izvirzīties pārliecinošā vadībā 5:1. Arī turpmākājās epizodēs rezultātīvi darbojās Rīgas uzbrucējas, gūstot punktu pēc punkta. Seta galotnē lieliski nospēlēja Junora Vagele, salasot vairākas bumbas blokā un izpildot eiss servi. Pēdējo punktu šajā setā guva Anna Rīta (25:16). Lai arī spēle nebija beigusies un priekšā bija volejbola saldais ēdiens (piektais sets), pēc gūtā 25. punkta rezervistu soliņš un spēlētājas laukumā priecājās, jo vieta nākamajā kārtā bija izcīnīta.

Piektajā setā Rīgas treneris laukumā laida spēlētājas no rezervistu soliņa, kas nospēlēja lieliski un ar 15:6 guva uzvaru setā un uzvaru spēlē ar 3:2 (25:18, 22:25, 24:26, 25:16, 15:6).

Megija Dambrehte rīdzinieču rindās bija rezultatīvākā un izcēlās ar 17 punktiem, Kristīne Kramēna guva 12 punktus, bet vēl 10 punktus pievienoja Anna Rīta. Viešņu labā 22 punktus guva Joana Nikolova, kura pretinieču komandā bija pārliecinoši rezultatīvākā, kamēr vēl 11 punktus guva Ema Tomkova.

Pirmajā spēlē rīdzinieces viesos uzvarēja ar 3-0 (25:21, 25:20, 25:19).

1/16 finālā RVS/LU volejbolistes spēkosies ar Serbijas komandu "Jedinstvo Stara Pazova".

RVS komandai šis ir jau ceturtais gads CEV Izaicinājuma kausā. Rīdziniecēm līdz šim nebija izdevies pārvarēt pirmo kārtu.

CEV Izaicinājuma kausā šajā sezonā kopā startē 60 sieviešu volejbola klubi no visas Eiropas.

Sveicam un lepojamies!

Galerijas