RVS/LU izcīna Cewood Latvijas kausu 2023

RVS/LU izcīna Cewood Latvijas kausu 2023

17. decembrī RVS/LU Latvijas kausa finālā spēkojās ar VK Jelgava, trīs setu spēlē ar 3:0 (25:21, 25:18, 25:9) izdevās pārspēt pretinieces tādējādi izcīnot Latvijas kausu.

Pirmais sets no visiem bija visgarākais, veiksmīgi RVS/LU komanda darbojās kā uzbrukumā tā blokā. Par nelaimi VK Jelgavas komandā seta sākumā traumā iedzīvojās 2.tempa uzbrucēja Amanda Regute un spēli nevarēja turpināt, vēlam Amandai ātru atveseļošanos. Savā labā pretinieču seta beigās pieļautās kļūdas izmantoja RVS/LU komanda un seta iznākums 25:21 par labu RVS/LU komandai.

Otrajā setā līdzīga cīņa turpinājās līdz 16:15 jelgavnieču labā, kad septiņus punktus pēc kārtas guva RVS/LU, pēc Katrīnas Paulas Krustkalnes uzbrukuma pirmoreiz setā panākot lielāku pārsvaru par diviem punktiem (22:16). Punktu setam uzbrukumā pielika Lāsma Ozola – 25:18.

Pa galam neveiksmīgs trešais sets izvērtās VK Jelgavas komandai, pārspēt RVS/LU aizsardzību un bloku tā arī neizdevās, RVS/LU volejbolistes bija tā ieskrējušās, ka spēja gūt 11 punktus pēc kārtas un uz tablo rezultāts rādīja 17:3. Turpmākajās izspēlēs Jelgavnieces spēja gūt 6 punktus gala rezultātā setam noslēdzoties 25:9.

“Fantastiska sajūta. Zinājām, ka nebūs viegla spēle. To pierādīja arī pirmie divi seti, un prieks, ka spējām noturēties, jo mums bieži sanāk iekrist “bedrēs”. Neiekritām, noturējāmies un tik skaisti noslēdzām kausa pēdējo spēli. Tāpēc ļoti liels prieks par komandu,” pēc spēles LTV7 tiešraidē teica RVS/LU kapteine Elza Reknere. “Liels ir veiksmes faktors. Daudz bija garu izspēļu, un jāuzteic pretinieces aizsardzībā. Mēs zinājām, ka būs šīs garās izspēles, bijām tām gatavas un, ja neiesitām ar pirmo reizi, gājām vēl un vēl, un vēl, un šī neatlaidība palīdzēja.”

Krustkalne ar 12 punktiem kļuva par rezultatīvāko RVS/LU vienībā, kā arī tika atzīta par labāko spēlētāju, 11 punktus guva Cepurīte, deviņus – Bože un astoņus – Ozola.

Galerijas