Romans Sergejevs sasniedz vēsturisku panākumu – izcīna pasaules čempiona titulu

Romans Sergejevs sasniedz vēsturisku panākumu – izcīna pasaules čempiona titulu

No 3. līdz 9. jūlijam Īrijas pilsētā Limerikā norisinājās Pasaules jauniešu čempionāts, kas kopā pulcēja vairāk nekā 500 dalībniekus no 57 valstīm divās vecuma grupās: U-18 un U-21 un divās loku klasēs: olimpiskā loka un kompaktloka klasē.

Latviju pārstāvēja 5 jaunie loka šāvēji: Madara Spāģe un Estere Ukstiņa U-21 olimpiskā loka klasē un Lija Viktorija Seibute, Emīlija Gārde un nule kā kronētais pasaules čempions U-18 olimpiskā loka klasē.

Īrija kā jau salas valsts nepārsteidz ar saviem “ik pa 5 minūtēm” mainīgajiem laikapstākļiem, kas visiem mūsu sportistiem bija izaicinoši – to varam redzēt pēc kvalifikācijas rezultātiem, kur Romanam vienīgajam no Latvijas izdodas pāršaut pāri 600 punktiem divu distanču summā.

Pēc kvalifikācijas pirmās dienās mūsu sportisti ierindojas attiecīgi: Madara Spāģe 70. vietā – 501 punkts, Estere Ukstiņa 72. vietā – 403 punkti, Lija Viktorija Seibute 41. vietā – 592 punkti, Emīlija Gārde 73. vietā – 521 punkts un Romans Sergejevs 29. vietā – 624 punkti.

Jau uzreiz pēc kvalifikācijas U-18 sportistiem norisinās izslēgšanas turnīri, kur Emīlijai zaudējums 2:6 pret Izraēlas sportisti, Lijai ļoti spraigā cīņā zaudējums 5:6 izšķiršāvienā pret Honkongas sportisti, toties Romanam ātra uzvara 6:0 pret Apvienoto Arābu Emirātu sportistu un Romanam sacensību turpinājums un visas pārējās cīņas vien svētdien, attiecīgi abas U-18 dāmas noslēdz sacensības dalītā 57. vietā!

Nākamajā dienā mūsu vienīgā jaukto pāru komanda Lijas un Romana sastāvā stājas pretī Meksikas duetam. Cīņa līdzīga, taču citējot Agati – “dažu nesakcionētu un nesaskaņotu 6nieku dēļ” mūsējiem zaudējums 3:5 un šajā disciplīnā sacensības noslēdzam dalītā 17.vietā!

Svētdien mūsu sportistiem liela diena – iesākumā uz šaušanas līnijas stājas mūsu U-21 sportistes, tiesa abas piedzīvo zaudējumus – Esterei 2:6 un Madarai 0:6 pret Kazahstānas sportistēm, kā rezultātā abas mūsu U-21 dāmas ierindojas dalītā 57. vietā.

Pēcāk uz līnijas stājas nu jau mūsu “golden boy” Romans – pirmā cīņa pret Čehijas sportistu uzvarēta spraigā cīņā 6:4.

Visi (nu labi, gandrīz visi) Latvijas loka šāvēji noteikti ap plkst. 19.15 vērās ekrānos, kur tiešraidē varēja vērot zelta turnīru. Cīņa patiesi skaista un līdzvērtīga, ar kāpumiem un kritumiem un, protams, kā jau kārtīgā mačā par augstākā kaluma medaļu, neiztikt bez īpaši lieliem spriedzes un satraukuma momentiem. Romans tādus mums sagādā, jo šo cīņu izšķīra pēdējās sportistu izšautās bultas pie rezultāta 4:4. Pēc pirmajām divām bultām rezultāts līdzīgs – abiem pa diviem 10niekiem. Un tad.. korejietis iešauj 8. Un visi pasaulē, tai skaitā Romans, zina, ka tā ir burvīga iespēja parādīt savu meistarklasi un Romans to arī dara – iešauj 10 un izcīna vēsturisku panākumu visai Latvijas loka šāvēju saimei un galvenokārt jau sev – 1. vietu un pasaules čempiona titulu!

Rezultāti

Foto: World Archery

Galerijas