Rimi Rīgas maratons aicina uz pavasara koptreniņiem Mežaparkā

Rimi Rīgas maratons aicina uz pavasara koptreniņiem Mežaparkā

Rimi Rīgas maratona organizatori aicina visus, tajā skaitā pilnīgus iesācējus, katru svētdienu, plkst. 10.00 pievienoties enerģiskajiem bezmaksas koptreniņiem Mežaparkā pie Rīgas Zoo ieejas. Treniņi Mežaparkā norisināsies ik svētdienu līdz pat Rimi Rīgas maratonam, kas notiks 18. un 19. maijā.

Gatavošanās sezonu Rimi Rīgas maratona organizatori jau paspējuši iekustināt gan ar pirmo koptreniņu jaunatklātajā Daugavas manēžā, gan daloties ar sastādītajiem treniņu plāniem, gan sniedzot vērtīgus iknedēļas video ieteikumus no treneriem, fizioterapeitiem un skrējējiem par gatavošanos.

Tomēr intensīvāko un atbildīgāko gatavošanās posmu Rimi Rīgas maratonam ievadīs enerģiskie treniņi, kas svētdienu rītos skrējējus kopā pulcēs ne tikai lai pilnvērtīgi sagatavotu maija skrējienam, liekot pamatus sportiskai sezonai, bet arī sniegtu tik vajadzīgo enerģijas un emociju lādiņu visu līmeņu un sagatavotības pakāpju skrējējiem. Treniņus vadīs pieredzējuši treneri un tempa turētāji.

Lai nodrošinātu pilnvērtīgu treniņu procesu, dalībnieki tiks sadalīti vairākās tempa un sagatavotības grupās. Trīs grupas būs veltītas vienmērīgiem skrējieniem tempos no 5.30 līdz 6.30 min/km, savukārt ceturtā grupa tiks īpaši izveidota pilnīgiem iesācējiem. Iesācēju grupā, kurā organizatori aicina pievienoties arī bērnus, skriešana un tipināšana mīsies ar atpūtas, iešanas un vingrojumu pauzēm. Koptreniņus ievadīs iesildīšanās ar dinamiskiem vingrojumiem, bet noslēgs atsildīšanās un staipīšanās. Kopējais treniņa garums – aptuveni viena stunda.

Tikšanās vietā būs iespējams atstāt somas un siltās drēbes. Ar sabiedrisko transportu līdz Mežaparkam ērti var nokļūt ar 11. tramvaju. Bezmaksas auto stāvvieta pieejama visa Meža prospekta garumā gar Mežaparku, sākot no tikšanās vietas. Rūpējoties par kārtību un tīrību mežos, Rīgas meži aicina – ko mežā ienes, to no meža iznes!

Reģistrācija Rimi Rīgas maratona distancēm

Rimi Rīgas maratona 42, 21, 10, 5 kilometru un jūdzes distancei iespējams reģistrēties oficiālajā maratona mājaslapā www.rimirigamarathon.com. Dalībnieki, kuri vēlas savu vārdu uz starta numura, aicināti reģistrēties līdz 31. martam.