Rīgas Volejbola skola/Latvijas universitāte sezonu sāk ar uzvaru Superkausā

Rīgas Volejbola skola/Latvijas universitāte sezonu sāk ar uzvaru Superkausā

Rīgas Volejbola skolas/ Latvijas Universitātes komanda ar 3:1 (25:18, 25:18, 25:27, 25:21) pārspējot RSU/MSĢ komandu 30. septembrī izcīnīja Optibet Superkausu 2023. Superkauss šogad norisinājās Daugavpils Olimpiskajā centrā.

Pirmos divus setus pārliecinošu sniegumu laukumā rādīja RVS/LU komanda, spēlēdamas ar vēsu prātu tehniski un taktiski gudri, noturēdamas pārsvaru līdz setu beigām tos uzvarot ar 25:18.

Trešajā setā RSU/MSĢ komanda spēja atspēlēties no 12:20 esot iedzinējos un uzvarēt setu ar 27:25, kas nozīmēja, ka RVS/LU par uzvaru būs jācīnās ceturtajā setā.

Ceturtajā setā spēle risinājās punkts punktā, seta kulminācijā rezultātam esot 21:21, uzbrukumā rezultātīvi darbojās Sindija Bože, izcīnot 3 punktus piecos uzbrukumos, tādējādi pieliekot punktu spēlei, kas nozīmēja kauss ir RVS/LU.

Par labāko spēlētāju tika atzīta saspēles vadītāja un komandas kapteine Elza Reknere, kas lieliski spēja izmantot visus savus uzbrucējus, kas ļāva trim spēlētājām sakrāt pa 14 punktiem – Sindija Bože, Anna Cepurīte un Lāsma Ozola, bet Anabella Maļina guva 13 punktus, Katrīnai Paulai Krustkalnei pievienojot deviņus punktus.

“Varbūt par ātru noticējām, ka Superkauss ir tik tuvu. Palaidām pāris vieglus punktus, pašas nenospēlējām, kā vajag, bet milzīgs prieks, ka ceturtajā setā spējām saņemties un izkļūt no bedres,” LTV7 tiešraidē teica Elza Reknere.

“Iepriekšējos vairāk nekā trijos gados nevienu kausu netiku ieguvis. Tāpēc esmu ļoti priecīgs par šo. Latvijas Superkauss man daudz nozīmē, jo šis man ir jauns klubs, jauna sezona. Nav labāka veida kā uzsākt sezonu ar izcīnītu kausu,” priecīgs pēc spēles bija RVS/LU galvenais treneris Milans Bratičs. “Zinājām, ka ar savu labāko spēli varam uzvarēt. Tāpat zinājām, ka šī pretiniecēm ir pirmā cīņa par Superkausu kluba vēsturē un viņas var nedaudz nervozēt. Mums tas bija jāizmanto, cik vien ir mūsu spēkos, un jāsaglabā vēsa galva. Taču to ir viegli pateikt, bet ne tik viegli izdarīt, kad esi laukumā.

Nedēļās nogalē RVS/LU komanda ar mājas spēlēm iesāks Baltijas līgas sezonu, pirmie pretinieki Kauņa un Jonava.

7.oktobrī plkst.19:00 RVS/LU vs Kaunas-VDU

8.oktobrī plkst. 16:00 RVS/LU vs Jonavos “Aušrine”

Nāc un atbalsti, Rīgas Volejbola skolā, Cieceres ielā 9!