Rīgas kanālā notiks grandioza sporta laivu parāde

Rīgas kanālā notiks grandioza sporta laivu parāde

Rīgas dzimšanas dienas svinību laikā, 18. augustā, Rīgas Pilsētas kanālā ikvienam būs iespēja vērot Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Polijas un arī Ukrainas labāko sporta makšķerēšanas laivu svinīgo parādi.

Tādējādi tiks atklātas visu laiku lielākās un prestižākās makšķerēšanas sporta sacensības Baltijā – Garmin Predator Cup 2023 (GPC 2023). Paredzēts, ka parādē piedalīsies vairāk nekā 80 pilnībā aprīkotas un jaudīgas sporta laivas.

Laivu parāde norisināsies laika posmā no pulksten 18.30 līdz 19.30. Paredzētais maršruts: Pilsētas Jahtklubs – Andrejosta – Rīgas pilsētas kanāls – apgriešanās pie Latvijas Nacionālās operas un atpakaļ pa to pašu maršrutu līdz Pilsētas Jahtklubam. Svinīgā atklāšanas parāde notiek sadarbībā ar Latvijas alumīnija motorlaivu ražotāju “Vizion”.

Plēsīgo zivju makšķerēšanas sacensībās Garmin Predator Cup 2023 norisināsies Rīgas apkārtnes upēs un ezeros 19. un 20. augustā, pulcējot makšķerniekus no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Ukrainas un Polijas. GPC tradicionāli piedalās dažādu līmeņu makšķernieki, divās dienās cenšoties noķert 3 garākās līdakas, zandartus un asarus. Turnīra uzvarētājiem šogad balvā tiks ekskluzīva VIZION 440 RS alumīnija laiva, aprīkota ar YAMAHA 50hp iekšdedzes dzinēju, GARMN ECHOMAP™ Ultra 102sv eholoti un GARMIN elektromotoru Force® Trolling Motor (57”), kā arī laivas piekabi TIKI. Galvenās balvas vērtība – 30 000 EUR.

Sacensības organizē Latvijas Makšķerēšanas sporta federācija. Ģenerālsponsors - GARMIN. Galvenie atbalstītāji - VIZION, YAMAHA, Eholotes.eu, BTA, Salmo un Rīgas Brīvosta.

Plašāku informāciju par GARMIN Predator Cup var atrast garminpredatorcup.eu, kā arī sociālo tīklu kontos @garminpredatorcup.