Rīgas domē viesojas pasaules sieviešu čempionāta hokejā organizatori

Rīgas domē viesojas pasaules sieviešu čempionāta hokejā organizatori

Otrdien, 2. aprīlī, Rīgas domē un pie Rīgas domes priekšsēdētāja Viļņa Ķirša viesojās pasaules sieviešu čempionāta hokejā organizatori. Čempionāts Rīgā norisināsies līdz 6. aprīlim un turnīra gaitā Latvijas sieviešu hokeja izlase cīnīsies par iekļūšanu I divīzijas A grupā.

“Rīgai ir pagodinājums kļūt par hokeja galvaspilsētu – tā tas bija pērn, kad mūsu izlases vīri cīnījās par medaļām ledus arēnās kā Rīgā, tā Tamperē, tā tas būs arī šogad, kad Rīga uzņem Pasaules čempionāta hokejā sievietēm izlases. Latvija ar savu izlasi sieviešu hokejā starptautiskā līmenī sevi pirmo reizi pieteica pirms vairāk nekā 30 gadiem, izlase cauri gadiem arvien bijusi ar jaudīgu komandas garu un novēlu mūsu dāmām izcilu startu šajā hokeja čempionātā!” saka Rīgas domes priekšsēdētājs Vilnis Ķirsis.

Čempionāts Rīgā norisināsies līdz 6. aprīlim Volvo ledus hallē.

Bez mājinieces Latvijas turnīrā arī piedalās Itālijas, Polijas, Slovākijas, Lielbritānijas un Slovēnijas sieviešu valstsvienības.

Pirmo spēli Pasaules čempionātā Latvijas izlase aizvadīja 31. martā ar spēcīgo Slovākijas komandu, piedzīvojot zaudējumu, bet 1. aprīlī mūsu valstsvienība uzvaru guva pār Itāliju. Savukārt 3. aprīlī Latvijas izlase stāsies pretī Slovēnijai, 5. aprīlī Polijai un 6. aprīlī Lielbritānijai.

Kopumā sieviešu hokeja izlases iedalītas četrās grupās un desmit labākās komandas sacentīsies pasaules čempionātā ASV, bet pārējās komandas sacenšas 1., 2. un 3. divīzijā.

Ar čempionāta spēļu norises kalendāru var iepazīties vietnē.

Informāciju sagatavoja: Sindija Grāvere, Rīgas pašvaldības Komunikācijas pārvaldes Ārējās komunikācijas nodaļas projektu koordinatore, e-pasts: sindija.gravere@riga.lv.