Rīgas domē lemj par atbalstu Pasaules čempionātam hokejā sievietēm

Rīgas domē lemj par atbalstu Pasaules čempionātam hokejā sievietēm

Lai veicinātu sporta attīstību un sniegtu atbalstu sporta pasākumu organizēšanai un norisei Rīgas pašvaldības administratīvajā teritorijā, Rīgas domes sēdē pieņēma lēmumu par pašvaldības atbalstu IIHF Pasaules čempionātam hokejā sievietēm, kura 1. divīzijas B grupas spēles norisināsies galvaspilsētā.

Pasaules čempionāta hokejā sievietēm atbalstam tiks piešķirts pašvaldības līdzfinansējums 70 000 eiro apmērā no 2024. gada budžeta programmas “Rīgas valstspilsētas konkurētspēju un ekonomisko izaugsmi sekmējoši pasākumi”. Finansējums paredzēts turnīra organizēšanai un realizēšanai, konkrētāk izlašu dalībnieku un tiesnešu izmitināšanai, ēdināšanai, transporta izmaksām.

Līdzfinansējums sastādīs 11,66 % no Pasaules čempionāta hokejā sievietēm spēļu norisei Rīgā nepieciešamajām izmaksām.

Kopumā sieviešu hokeja izlases iedalītas četrās grupās un desmit labākās komandas sacentīsies pasaules čempionātā Amerikas Savienotajās valstīs, bet pārējās komandas sacenšas 1., 2. un 3. divīzijā. Plānots, ka čempionāta 1. divīzijas B grupas spēles, kurās sacentīsies arī Latvija, norisināsies no 2024. gada 31. marta līdz 6. aprīlim Rīgā.

Šajā turnīrā Latvija sacentīsies ar Poliju, Itāliju, Slovēniju, Slovākiju un Lielbritāniju.

Informāciju sagatavoja: Sindija Grāvere, Rīgas pašvaldības Ārējās komunikācijas nodaļas projektu koordinatore, tālrunis: +371 26207745, e-pasts: sindija.gravere@riga.lv