Rīgas dome atbalsta Velomaratona, “Krastu mača” un “Ghetto Games” norisi Rīgā

Foto: LETA Zane Bitere

Rīgas dome atbalsta Velomaratona, “Krastu mača” un “Ghetto Games” norisi Rīgā

Trešdien, 17. aprīlī, Rīgas domes sēdē deputāti atbalstīja lēmumu slēgt sadarbības līgumu par Rīgas Velomaratona, turnīra “Krastu mačs” un “Ghetto Games” pasākumu  norisēm Rīgā nākamajos trīs gados.

Sadarbības līgumu plānots slēgt ar SIA "Igo Japiņa sporta aģentūru" par Rīgas Velomaratona norisi Rīgā, ar biedrību „Mūsu darbs mieram” par “Krastu mača” turnīru organizēšanu Rīgas dzimšanas dienas laikā un biedrību "Streetbasket" par “Ghetto games” pasākumu īstenošanu.

Rīgas Velomaratonam Rīgas pašvaldība gadā piešķirs finansējumu 36 000 eiro apmērā, “Krastu mačam” 90 000 eiro apmērā, “Ghetto Games” 100 000 eiro apmērā.

Līdzfinansējums tiks piešķirts no Rīgas pašvaldības Izglītības, kultūras un sporta departamenta budžeta programmas “Līdzfinansējums Rīgas kā Baltijas sporta metropoles atpazīstamības pasākumiem”, finansējuma piešķiršana tiek realizēta atbilstoši kārtējā gada budžetā paredzētajām iespējām.

Velomaratons Rīgā norisinās kopš 1983. gada. Tie ir lielākie velo svētki Rīgā. Rīgas velomaratons ir Baltijas galvaspilsētu vērienīgākais velo notikums, kas vienkopus pulcē ikdienas velobraucējus, amatierus, bērnus un arī profesionāļus, tā ir unikāla iespēja reizi gadā netraucēti baudīt Rīgas lielās ielas un tiltus uz velo.  Velomaratona sporta braucienā ik gadu piedalās  Latvijas vadošie  riteņbraucēji, kā arī Baltijas valstu labākie riteņbraucēji.

“Krastu mačs” ir kļuvis par vienu no Rīgas sporta tradīcijām. Šo gadu laikā turnīrs ir kļuvis par īstiem basketbola svētkiem, kas gan turnīra dalībnieku, gan apmeklētāju acīs ir kļuvis par neatņemamu un gaidītu Rīgas svētku sastāvdaļu. Turnīrs kalpo kā aicinājums brīvo laiku aizvadīt kustībā un popularizēt aktīvu dzīvesveidu, kas ir veselas sabiedrības stūrakmens. Vienlaikus tas veicina veidot iekļaujošāku sabiedrību, pasākuma organizatoru rindās iekļaujot cilvēkus ar kustību traucējumiem. “Krastu mačs” ir unikāls ne tikai Rīgas un Latvijas, bet arī  Baltijas mēroga pasākums.

“Ghetto Games” pasākumiem ir loma Rīgas starptautiskās atpazīstamības veicināšanā. Šajos pasākumos sezonas laikā piedalās apmēram 10 000 jauniešu vairāk nekā 40 pasākumos Rīgā, sacensības iespējams vērot klātienē, gan arī sociālajos tīklos un “Ghetto TV”. Veselīgs un kustīgs dzīvesveids veicina atbildību pret sevi, līdzcilvēkiem un apkārtējo sabiedrību. “Ghetto Games” izmanto dažādas sporta aktivitātes, kas apvienotas ar dzīvesstila pasākumiem, lai veicinātu izkustēšanos kā vaļasprieku un tādējādi sekmētu vērtību nostiprināšanos. Tāpat “Ghetto Games” ir iespēja sacensties arī augsta līmeņa sportistiem, kuri motivē jauniešus un rāda ceļu uz augstiem sasniegumiem sportā.

Informāciju sagatavoja: Sindija Grāvere, Rīgas pašvaldības Komunikācijas pārvaldes Ārējās komunikācijas nodaļas projektu koordinatore, e-pasts: sindija.gravere@riga.lv.