Rīgas čempionātā 64 lauciņu dambretē noskaidroti uzvarētāji

Rīgas čempionātā 64 lauciņu dambretē noskaidroti uzvarētāji

Sestdien, 16. septembrī, noslēdzās Rīgas atklātais čempionāts 64 lauciņu dambretē jauniešiem U9 un U11 grupās, kā arī Rīgas atklātās jaunatnes meistarsacīkstes 64 lauciņu dambretē jauniešiem U14 un U19 vecuma grupās.

U9 vecuma meiteņu grupā pirmo vietu un zelta medaļu ar iegūtajiem 12 punktiem izcīnīja Ramona Serpāne. Otrā vieta ar 10 punktiem un sudraba medaļa Esterei Kalējai, trešā vieta, iegūstot 10 punktus, un bronzas medaļa Rēzijai Rīnai.

U9 vecuma zēnu grupā pirmo vietu un zelta medaļu ar iegūtajiem 11 punktiem izcīnīja Ņikita Kiseļovs. Otrā vieta ar 10 punktiem un sudraba medaļa Markam Paeglem, trešā vieta arī ar iegūtajiem 10 punktiem atnesa bronzas medaļu Matīsam Rimicānam.

U11 vecuma meiteņu grupā pirmo vietu un zelta medaļu ar iegūtajiem 11 punktiem izcīnīja Natālija Paškova. Otrā vieta arī ar 11 punktiem un sudraba medaļa Luīzei Gudēvicai-Liepiņai, trešā vieta ar iegūtajiem 11 punktiem un bronzas medaļa Katrīnai Reiziņai.

U11 vecuma zēnu grupā pirmo vietu un zelta medaļu ar iegūtajiem 14 punktiem izcīnīja Arvo Krebe. Otrā vieta arī ar 14 punktiem un sudraba medaļa Aleksandram Petrovam, trešā vieta ar iegūtajiem 12 punktiem un bronzas medaļa Kevinam Vasiļevskim.

U14 vecuma meiteņu grupā pirmo vietu un zelta medaļu ar iegūtajiem 8 punktiem izcīnīja Evelīna Orlovska. Otrā vieta arī ar 8 punktiem un sudraba medaļa Zanei Lea Zundai, trešā vieta ar iegūtajiem 7 punktiem un bronzas medaļa Alisei Jaunkalnei.

U14 vecuma zēnu grupā pirmo vietu un zelta medaļu ar iegūtajiem 13 punktiem izcīnīja Iļja Trasko. Otrā vieta ar 9 punktiem un sudraba medaļa Robertam Serpānam, trešā vieta arī ar iegūtajiem 9 punktiem un bronzas medaļa Ņikitam Vorotņikovam.

U19 vecuma grupā juniorēm pirmo vietu ar iegūtajiem 9 punktiem un zelta medaļu izcīnīja Alisa Orlova. Otrā vieta ar iegūtajiem 9 punktiem un sudraba medaļa Darjai Drabovai, trešā vieta, iegūstot 8 punktus, un bronzas medaļa Renātei Kalniņai.

U19 vecuma grupā junioriem zelta medaļu ar iegūtajiem 15 punktiem pārliecinoši izcīnīja Roberts Grišins. Otrā vieta, iegūstot 13 punktus, un sudraba medaļa Denijam Vilhelmam Krauklim, iegūtie 13 punkti atnesa trešo vietu un bronzas medaļu Kristeram Lapiņam.

Svētdien, 17. septembrī, norisinājās Rīgas atklātais čempionāts 64 lauciņu dambretē pieaugušajiem, kur par godalgotajām vietām atsevišķos turnīros sacentās vīrieši un sievietes.

Sieviešu konkurencē Rīgas čempiones titulu un zelta medaļu ar iegūtajiem sešiem punktiem izcīnīja Nacionālā meistare Zoja Uvačana. Arī sešus punktus ieguva un sudrabu medaļu saņēma Nacionālā lielmeistare Regīna Piroņena, bet trešajā vietā ar iegūtajiem pieciem punktiem ierindojās un bronzas godalgu saņēma vēl viena Nacionālā lielmeistare Antra Valnere.

Vīriešu konkurencē Rīgas čempiona titulu un zelta medaļu ar iegūtajiem četrpadsmit punktiem izcīnīja Nacionālais lielmeistars Guntars Purviņš. Trīspadsmit punktus izcīnīja un sudrabu medaļu saņēma Nacionālais meistars Kristers Lapiņš, bet trešajā vietā ar iegūtajiem desmit punktiem ierindojās un bronzas godalgu saņēma meistarkandidāts Raimonds Millers.

Turnīri norisinājās Rīgas 6. vidusskolā un tika izspēlēti pēc Šveices sistēmas 8 kārtās ar apdomas laiku uz partiju jauniešiem 7 minūtes + 3 sekundes par katru uzdarīto gājienu un pieaugušajiem 7 minūtes + 5 sekundes par katru uzdarīto gājienu.

Plašāka informācija šeit.