Rīgas čempionātā 100 lauciņu dambretē noskaidroti uzvarētāji

Rīgas čempionātā 100 lauciņu dambretē noskaidroti uzvarētāji

22. jūlijā norisinājās Rīgas atklātais čempionāts 100 lauciņu dambretē jauniešiem U9 un U11 grupās, kā arī Rīgas atklātās jaunatnesmeistarsacīkstes 100 lauciņu dambretē jauniešiem U14 un U19 vecuma grupās.

U9 meiteņu grupā pirmo vietu un Rīgas čempiones titulu izcīnīja Ramona Serpāne, otrajā vietā ierindojās un sudraba medaļu saņēma Anna Ļebedinska, trešā vieta un bronzas medaļa - Annai Radionovai.

U9 zēnu grupā pirmo vietu un Rīgas čempiona titulu izcīnīja Matīss Savickis, otrajā vietā ierindojās un sudraba medaļu saņēma Nils Paņko, trešā vieta un bronzas medaļa - Paulam Paņko.

U11 meiteņu grupā pirmo vietu un Rīgas čempiones titulu izcīnīja Natālija Paškova, otrajā vietā ierindojās un sudraba medaļu saņēma Barbara Vanaga, trešā vieta un bronzas medaļa - Katrīnai Reiziņai.

U11 zēnu grupā pirmo vietu un Rīgas čempiona titulu izcīnīja Maksims Novickis, otrajā vietā ierindojās un sudraba medaļu saņēma Kevins Vasiļevskis, trešā vieta un bronzas medaļa - Arvo Krebem.

U14 meiteņu grupā (attēlā) pirmo vietu un Rīgas čempiones titulu izcīnīja Evelīna Orlovska, otrajā vietā ierindojās un sudraba medaļu saņēma Milana Fideline, trešā vieta un bronzas medaļa - Anetei Rūtai Rotgalvei.

U14 zēnu grupā pirmo vietu un Rīgas čempiona titulu izcīnīja Pēteris Kripans, otrajā vietā ierindojās un sudraba medaļu saņēma Ernests Kalniņš, trešā vieta un bronzas medaļa - Iļjam Trasko.

Plašāka informācija - https://www.facebook.com/LatvijasDambretesFederacija

U19 vecuma grupā juniorēm pirmo vietu un Rīgas čempiones titulu izcīnīja Alisa Orlova, otrajā vietā ierindojās Elizabete Kolbase, trešā vieta un bronzas medaļa Renātei Kalniņai.

U19 vecuma grupā junioriem pirmo vietu un Rīgas čempiona titulu izcīnīja Vsevolods Mitrēvičs, otrajā vietā ierindojās un sudraba medaļu saņēma Kristers Lapiņš, trešā vieta un bronzas medaļa - Klāvam Norenbergam.

23. jūlijā norisinājās Rīgas atklātais čempionāts 100 lauciņu dambretē pieaugušajiem, kurā piedalījās 22 dalībnieki, tai skaitā sieviešu konkurencē četras dalībnieces.

Sieviešu konkurencē pirmo vietu un Rīgas čempiones titulu, iegūstot 7 punktus, izcīnīja Jelizaveta Zaharova (Rīgas BJP), otrajā vietā arī ar 7 punktiem ierindojās un sudraba medaļu saņēma Varvara Ivanova (Rīgas BJP), trešā vieta ar 6 punktiem un bronzas medaļa - Darjai Drabovai (Rīgas BJP).

Vīriešu konkurencē pirmo vietu un Rīgas čempiona titulu ar iegūtajiem 14 punktiem izcīnīja Gunārs Gribuška (Ogres novada sporta centrs), otrajā vietā ar 13 punktiem ierindojās un sudraba medaļu saņēma Pēteris Kripans (Rīga), bet trešo vietu, izcīnot 11 punktus, ieguva un bronzas medaļu saņēma Klāvs Norenbergs (Limbažu novada sporta skola).

Turnīri norisinājās Tīgas 6. vidusskolā un tika spēlēts pēc Šveices sistēmas 8 kārtās ar apdomas laiku uz partiju 15 minūtes + 5 sekundes par katru uzdarīto gājienu.