Rīgā tiekas vairāk nekā tūkstoš jauno džudistu no 16 valstīm

Rīgā tiekas vairāk nekā tūkstoš jauno džudistu no 16 valstīm

Divas dienas Rīgā, Nacionālajā sporta manēžā norisinājās “XII Starptautiskais KYODAI džudo turnīrs” – “XII International KYODAI Judo Tournament”, kurš pulcēja līdz šim lielāko dalībnieku skaitu – sacensībās piedarījās 1027 džudisti no 16 valstīm. Īpaši svarīgas sacensības bija Latvijas U18 vecuma grupas sportistiem, jo šis turnīrs bija priekšpēdējais atlases posms dalībai kadetu Eiropas čempionātā.

Sacensībās piedalījās 88 džudo klubi no Beļģijas, Gruzijas, Igaunijas, Itālijas, Kanādas, Kazahstānas, Kirgizstānas, Latvijas, Lielbritānijas, Lietuvas, Nīderlandes, Norvēģijas, Polijas, Somijas, Spānijas un Ukrainas. Konkurence bija ļoti sīva, atsevišķās vecuma grupās dalībnieku skaits pārsniedza 30 un pat 40 sportistu.

Par to, ka dalībvalstis uz turnīru bija atvedušas ļoti spēcīgas komandas (lietuvieši un igauņi arī savu valstu kadetu izlases pārstāvjus), liecina arī fakts, ka pie vismaz vienas krāšņās medaļas tika 66 klubu sportisti, bet vismaz vienu zelta godalgu saņēma 39 klubu džudisti.

Arī kopvērtējuma uzvarētāju šķīra tikai viens zelts: izcīnot septiņas augstākā kaluma, piecas sudraba un 23 bronzas medaļas, uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena varēja kāpt turnīra organizētāji - KYODAI komanda. Kopvērtējumā otro vietu ar sešām zelta, četrām sudraba un piecām bronzas medaļām izcīnīja Ukrainas džudisti (Team Ukraine), bet trešo vietu – Lietuvas džudo klubs Draugyste Elektrenai SK, iegūstot piecas zelta, vienu sudraba un trīs bronzas medaļas. Kopvērtējuma uzvarētāji saņēma gan iespaidīgus kausus, gan vērtīgas balvas.

Turnīru rīkoja džudo klubs “KYODAI” sadarbībā ar Latvijas džudo federāciju un ar Rīgas valstspilsētas pašvaldības Izglītības, kultūras un sporta departamenta atbalstu.

Ar turnīra rezultātiem iespējams iepazīties šeit.
Informācija par turnīru - šeit.
Informācija par turnīra rīkotāju - šeit.