Rīgā notiks starptautiskas sacensības kērlingā "WCT Latvian Mixed Doubles Curling Cup"

Rīgā notiks starptautiskas sacensības kērlingā "WCT Latvian Mixed Doubles Curling Cup"

Šajā nedēļas nogalē – no 24. līdz 27. novembrim – galvaspilsētā jau 13. reizi norisināsies starptautiskas sacensības kērlingā "WCT Latvian Mixed Doubles Curling Cup".

Turnīrā, kas ir otrs vecākais šajā disciplīnā pasaulē, piedalīsies komandas no Latvijas, Igaunijas, Lietuvas un Norvēģijas. Komandas ir sadalītas divās grupās, kur aizvadīs apļa turnīru, savukārt svētdien, 27. novembrī, cīņu ceturtdaļfinālā turpinās katras grupas trīs labākās komandas. 

No Latvijas duetiem par pretendentiem uz vietu labāko astotniekā jāmin Dace Regža un Ansis Regža, kuriem ir liela pieredze gan pasaules un Eiropas čempionātos, gan neskaitāmos "World Curling Tour" posmos citviet Eiropā. Tāpat ceram ieraudzīt Dainu Baroni, kurai šis būs pēdējais starts pirms pasaules čempionāta kvalifikācijas jauktiem pāriem un kura šoreiz spēlēs kopā ar Robertu Reini Bunci. Svētdien uz ledus cīņā par augstākajām vietām varētu ieraudzīt arī Evitu Regžu un Renāru Freidensonu, kuru bagāžā arī ir dalība pasaules čempionātā šajā disciplīnā. Tāpat arī ceram ieraudzīt citus pārus no Latvijas cīņā par spēlēm ceturtdaļfinālā.

No ārzemju komandām jāatzīmē Lietuvas čempionu M. Jurkute un P. Rymeikis dalība turnīrā. Arī šim duetam, līdzīgi kā Dainai Baronei, šis būs noslēdzošais sagatavošanās turnīrs pirms pasaules čempionāta kvalifikācijas jauktiem pāriem. Kā arī pāris no Norvēģijas – Eirin Mesloe un Wilhelm Naess. Abi ir augsta līmeņa spēlētāji un citās disciplīnās jau ieguvuši pasaules čempionāta medaļas. 

Spēles bez maksas varēs vērot klātienē Kērlinga halles telpās Rīgā, Biķernieku ielā 121H. Laipni aicināts ikviens!

Sacensību norisi atbalsta Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments un Latvijas Kērlinga asociācija.

Fotogrāfijas ir no iepriekšējo gadu turnīriem.

Papildu informācija ir pieejama tīmekļvietnē.

Galerijas