Rīgā notiks Baltijā lielākais bērnu un jauniešu džudo turnīrs

Rīgā notiks Baltijā lielākais bērnu un jauniešu džudo turnīrs

Jau pavisam drīz – 4. un 5. maijā Rīgā notiks “XII Starptautiskais KYODAI džudo turnīrs” – “XII International KYODAI Judo Tournament”, kas ir vērienīgākās šāda līmeņa sacensības Baltijas valstīs.

Divu dienu laikā uz tatami Rīgas Nacionālajā sporta manēžā (Kojusalas iela 9) izies ap tūkstoš džudistu no 15 valstīm. Īpaši svarīgs šis turnīrs ir Latvijas U18 vecuma grupas sportistiem, jo tas ir viens no atlases posmiem dalībai kadetu Eiropas čempionātā.

Turnīram jau pieteikušies vairāk nekā 20 Latvijas džudo klubu. Skaitliski lielas komandas Rīgā ieradīsies no Igaunijas, Lietuvas, Polijas, Ukrainas, Gruzijas, Lielbritānijas, kurām konkurenci nodrošinās sportisti no Beļģijas, Kazahstānas, Kirgizstānas, Itālijas, Nīderlandes, Norvēģijas Spānijas un Somijas.

4.maijā sacensības sāksies pulksten 10.00 un tajās piedalīsies U18, U14 un U10 vecuma grupu sportisti, savukārt 5.maijā – pulksten 11.00, kad uz tatami tiksies U12 un U16 vecuma grupu sportisti. Līdzjutējus sagaida ne tikai spraigas cīņas, bet arī dažādi pārsteigumi visa turnīra laikā.

Turnīru rīko džudo klubs “KYODAI” sadarbībā ar Latvijas džudo federāciju un ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta atbalstu. Ieeja sacensībās – bez maksas.

Informācija par sacensību organizētāju un turnīra norisi: https://www.facebook.com/JudoTournament https://kyodai.lv/ https://web.telegram.org/k/#@kyodai_tournament

Informācija par sacensību tiešraidi: http://www.judo.org.lv/