Rīgā noslēdzies Pasaules kausa posms simtlauciņu dambretē “Rīga Open 2023”

Rīgā noslēdzies Pasaules kausa posms simtlauciņu dambretē “Rīga Open 2023”

8 .jūlijā Rīgā noslēdzās Pasaules kausa posms simtlauciņu dambretē “Rīga Open 2023”, kur viesnīcā “Park Inn by Radisson Riga Valdemāra” tika noskaidroti labākie turnīra dambretisti.

Septiņas dienas ilgstošais turnīrs pulcēja vadošos dambretes spēlētājus no tādām pasaules valstīm kā Holande, Lietuva, Igaunija, Latvija, Polija, Kotdivuāra, Trinidada un Tobago, Ukraina un Francija. Turnīrs norisinājās atsevišķi sievietēm un vīriešiem saskaņā ar Pasaules Dambretes federācijas noteikumiem pēc Šveices sistēmas un nedēļas laikā tiks izspēlētas 9 spēļu kārtas. Kopējais balvu fonds Pasaules kausa posma Rīga Open 2023 bija 6 000 EUR.

Sieviešu turnīrā sīvas cīņas norisinājās līdz pat turnīra beigām, kad pēdējā kārtā tikās divas turnīra līderes – Polijas pārstāve Natalia Sadowska un Ukrainas pārstāve Anastasiya Glushko, kuras savstarpējo cīņu beidza neizšķirti. Līdz ar to pirmo vietu ar 13  punktiem izcīnīja Ukrainas dambretiste Viktoriya Motrichko, kura pēdējā kārtā uzvarēja savu sāncensi. Otrajā vietā pēc papildus kritērijiem, arī iegūstot 13 punktus, ierindojās Polijas dambretiste Natalia Sadowska, tikpat punktu izcīnīja arī Ukrainas spēlētāja Anastasiya Glushko, viņai pēc papildus kritērijiem trešā vieta. No Latvijas spēlētājām visaugstāko vietu izcīnīja Diāna Stecka, kura ieguva deviņus punktus un viņai līdz ar to vienpadsmitā vieta.

Arī vīriešu turnīrā norisinājās ļoti sīvas cīņas un uzvarētāju trijnieka vietu sadalījums kļuva skaidrs tikai pēc pēdējās partijas noslēgšanās. Visi trīs turnīra līderi nospēlēja savas partijas neizšķirti, ieguva 13 punktus un vietu sadalījumu uzvarētāju trijniekā noteica tikai papildus kritēriji. Pirmo vietu tādējādi izcīnīja starptautiskais lielmeistars Jan Groenendijk no Nīderlandes, otrajā vietā ierindojās vēl viens Nīderlandes starptautiskais lielmeistars Wouter Sipma, bet trešajā vietā ierindojās Latvijas dambretists Raimonds Vipulis. No pārējiem Latvijas dambretistiem augstāko vietu ieguva mūsu jaunais talants Klāvs Norenbergs, kurš ar iegūtajiem 11 punktiem izcīnīja sešpadsmito vietu, un jāatzīmē, ka sacensību pirmajā kārtā viņš cīnījās neizšķirti ar sacensību uzvarētāju Jan Groenendijk.

Latvijas Dambretes federācija saka lielu paldies sacensību atbalstītājiem – Izglītības un zinātnes ministrijai, Rīgas Domei, Latvijas Sporta Federāciju padomei un akciju sabiedrībai “Latvijas Finieris” par sniegto atbalstu sacensību norisei.

Sacensību rezultāti, atklāšanas un noslēguma ceremoniju videoieraksti, citi video un foto materiāli pieejami Latvijas Dambretes federācijas  un sacensību tīmekļa vietnēs un Facebook lapās – www.rigaopen.lv, https://www.facebook.com/LatvijasDambretesFederacija, https://www.facebook.com/rigaopen/.

Sacensību noslēguma ceremoniju iespējams noskatīties šeit.

Latvijas televīzijas sižets par sacensību noslēgumu pieejams šeit.

Latvijas Dambretes federācija (LDF) regulāri organizē Latvijas mēroga sacensības jauniešiem un pieaugušajiem, nodrošina nozīmīgu starptautisko turnīru organizēšanu Latvijā, kā arī veicina Latvijas sportistu līdzdalību starptautiskajos turnīros ārvalstīs. LDF dibināta 1993. gadā, un ir lielākā dambretes sporta veida organizācija Latvijā. Vairāk par dambretes notikumiem ar Latvijas sportistu piedalīšanos iespējams uzzināt LDF mājas lapā www.dambrete.lv

Informāciju sagatavoja: Vladislavs Vesperis, Latvijas Dambretes federācijas valdes priekšsēdētājs.