Rīgā ieradīsies pasaules labākie futbola frīstaileri

Rīgā ieradīsies pasaules labākie futbola frīstaileri

Jau jūlija beigās Latvijā tiksies labākie pasaules futbola frīstaileri, lai piedalītos 2023. gada “Freestyle Football” pasaules čempionāta finālā. Pirms tam notiks “Pulse Riga” Eiropas kvalifikācijas posms, informē portāls balticevents.info.

Kvalifikācijas pasākums notiks Griņkalna sporta kompleksā 28. jūlijā no plkst. 12:00 līdz 20:00, bet fināls - tajā pašā vietā nākamajā dienā, 29. jūlijā, no plkst. 12:00 līdz 20:00.

Labākie 10 freestyle futbola spēlētāji (5 vīrieši un 5 sievietes) iegūs iespēju doties uz Nairobiju, Kenijā, lai piedalītos “Pasaules Freestyle Football” čempionāta finālā.

Īsumā par pirmajiem 8 dalībniekiem:

seškārtējā pasaules čempione Melody Donchet (Francija);
četrkārtējā pasaules čempione Aguska Mnich (Polija);
pasaules vicečempione Jasmijn Janssen (Nīderlande);
top-4 pasaulē Arina Gerovskaya (Itālija);
pasaules vicečempions Jesse Marlet (Nīderlande);
deviņkārtējais pasaules čempions Erlend Fagerli (Norvēģija);
2015. gada pasaules čempions Mohammad Akbari (Polija);
pasaules top 8 frīstailers Antonio Sanz (Spānija).

Erlend un Aguska ir esošie pasaules čempioni. Jesse (vīriešiem) un Jasmijn (meitenēm) no Nīderlandes ir otrie. Labāk par šiem sportistiem pasaulē šobrīd vienkārši nav.

Šogad “Pulse Riga” pasākuma ietvaros piedalīties tiek gaidīti visi Eiropas reģiona freestyle spēlētāji, kuri vēlas piedalīties 1x1 cīņu sacensībās. Pasākumā varēs piedalīties arī jaunieši jaunāki par 18 gadiem.

Lai nodrošinātu savas valsts dalību šajā sacensībā, “freestyle” spēlētājiem ir nepieciešams pārbaudīt oficiālo “WFFA” reģionālo sadalījumu. Reģistrācija noslēgsies 24. jūlijā. Vairāk informācija pieejama WFFA mājaslapā

Ieeja pasākumā ir bez maksas. Plašāka informācija par pasākumu ir pieejama www.ghetto.lv mājaslapā.