Riga Grand-Prix/Fudzi Tournament 2023

Riga Grand-Prix/Fudzi Tournament 2023

2023. gada 11. novembrī tika aizvadītas vienas no lielākām bērnu un jauniešu karatē sacensībām Baltijā “Riga Grand-Prix/Fudzi Tournament 2023”.

Sacensībās piedalījās 377 dalībnieki vecumā no 6 līdz 17 gadiem, kuri pārstāvēja 5 valstis – Latviju, Lietuvu, Igauniju, Lielbritāniju un Ukrainu. Sacensībās piedalījās daudz titulētu jauniešu, tai skaitā arī tie, kuri pretendē uz vietu savas valsts izlasē, līdz ar ko sacensību līmenis bija diezgan augsts un cīņas bija spraigas. Vislielāka konkurence bija tieši U10, U12 un U14 vecuma kategorijās, kur dažās svara kategorijās dalībnieku skaits varēja būt pat līdz 25 sportistiem.

Sacensības sākās plkst. 9.30 ar Kata (karatē tehnikas demonstrējums bez pretinieka) un Fantom-kumite (karatē tehnikas demonstrējums pret manekenu) disciplīnām, savukārt ap plkst. 10.30-11.00 tika uzsākta Kumite (brīva cīņa) disciplīna. Kaut arī sacensību laikā cīņas bija ļoti saspringtas un daži sportisti guva traumas, tomēr ārstnieciskā brigāde savlaicīgi nodrošināja pirmo palīdzību un veiksmīgi tika galā ar saviem pienākumiem.

Treneris Maikls Rankine no Lielbritānijas karatē kluba “Rankine Team”, kurš bieži sadarbojas ar Latvijas karatē klubu “Fudzi”, augsti novērtēja sacensību līmeni un organizatorisko pusi, izteicot sacensību organizatoram B.Krasnovam (Fudzi sporta klubs) pateicību par uzaicinājumu un par kārtējām lieliski organizētajām un aizvadītajām sacensībām.

Sacensību vietā bija vairāki bērni un jaunieši, kuri nenodarbojās ar karatē, bet atnāca atbalstīt savus draugus/klasesbiedrus/radiniekus, kā arī iepazīties ar karatē sporta veidu un tā specifiku.

Pielikumā dažas bildes no pasākuma Riga Stars/Fudzi Cup 2023. Pilna fotoreportāža būs pieejama biedrības “Fudzi sporta klubs” facebook vietnē.