Rīdzinieks Gailītis uzvar gan Latvijas, gan Eiropas čempionātos skeitborda slalomā

Rīdzinieks Gailītis uzvar gan Latvijas, gan Eiropas čempionātos skeitborda slalomā

Latvijas čempionāts skeitborda slalomā tiek aizvadīts kopš 1989. gada un šogad Latvijas čempionāts norisinājās Liepājā, kur dalībnieki sacentās trīs disciplīnās – milzu slalomā, hibrīdslalomā un līnijslalomā.

Rīgas izlases sportists Gustavs Gailītis uzvarēja līnijslaloma disciplīnā, savukārt milzu slalomā un hibrīdslalomā triumfēja liepājnieks Toms Dreiblats, bet Gailītis kļuva par vicečempionu.

Savukārt aizvadītajā nedēļā pēc dalības ‘’Sk8’n’chill’’ četru dienu nometnē Čehijas ziemas sportu mekas Nove Mesto biatlona kompleksā, netālu esošajā pilsētā Poličkā norisinājās sezonas galvenās sacensības Eiropā – atklātais Eiropas čempionāts.

Dalībnieku pulkā bija skeitbordisti ne tikai no Eiropas, bet arī no Brazīlijas un ASV. Latviešiem čempionāts izvērtās necerēti veiksmīgs, jo visās disciplīnās triumfēja tieši Latvijas skeitbordisti.

Milzu slalomā uzvarēja olainietis Artūrs Liskovs, savukārt hibrīdslalomā viņu pārspēja titulētais Jānis Kuzmins, Gailītim ierindojoties trešajā vietā.

Savukārt sacensību noslēdzošajā disciplīnā līnijslalomā rīdzinieks Gailītis svinēja uzvaru un kļuva par 2023.gada Eiropas čempionu!

Gailīša komentārs pēc uzvaras: "Liels gods un patiesas emocijas, kļūstot par Eiropas čempionu. Pēc ļoti sīvām cīņām pusfinālā un finālā beidzot uzvara. Šo uzvaru vēlos veltīt savam tēvam - Gintam Gailītim, kurš pēc daudzu uzskatiem tiek dēvēts par Latvijas skeitborda tēvu, un visiem fantastiskajiem cilvēkiem, kuri kaut reizi kāpuši uz skrituļdēļa. Es nevarētu iedomāties labāku vietu kā Čehiju, kur izcīnīt šo titulu, jo savulaik čehu skeitbordistiem bija nozīmīga loma Latvijas skeitborda attīstībā."

Sezonas galvenais starts plānots pasaules čempionātā ASV, kas no 29. septembra līdz 1. oktobrim notiks Seilemā, Oregonas štatā.

Informāciju sagatavoja: Biedrība ‘’Gailīšu skeitborda klubs’’