Rīdziniekam Korņilovam otrā vieta UCI 1. kategorijas treka sacensībās “T-Town Summer Games” ASV

Rīdziniekam Korņilovam otrā vieta UCI 1. kategorijas treka sacensībās “T-Town Summer Games” ASV

Bijušais “ZZK” komandas braucējs, rīdzinieks Vitālijs Korņilovs, kurš pēdējās divas sezonas pārstāv Lietuvas kontinentālo šosejas komandu “Voltas - Madaris Cycling Team”, guvis panākumu UCI 1. kategorijas treka sacensībās “T-Town Summer Games: Discover Lehigh Valley Superweek”, kas notika Pensilvānijas štatā ASV, izcīnot otro vietu individuālajā iedzīšanā.

Vitālijs Korņilovs ir aizvadījis intensīvu sacensību periodu no maija beigām līdz jūnija otrajai pusei. Latvijas rekordists 4km trekā piedalījās dažādās UCI 1. un 2. kategorijas sacensībās treka riteņbraukšanā vairākās valstīs. Vispirms daudzkārtējais valsts čempions trekā startēja Čehijā, pēc tam Honkongā un visbeidzot arī “T-Town Summer Games” treka sacensību seriālā ASV.

Šajās individuālajās iedzīšanas sacensībās, kur ierastā koka treka un 250m apļa vietā bija 330m aplis un betona treks, vispirms bija jāveic kvalifikācijas brauciens, no kura četri ātrākie iekļuva fināla braucienos, kur pirmā un otrā laika uzrādītājs finālā sacentās par uzvaru, bet trešā un ceturtā laika uzrādītāji mazajā finālā sadalīja bronzas godalgu. Vitālijs 4km kvalifikācijā bija viens no pašiem ātrākajiem, uzrādot otro laiku un tādējādi tiekot finālā, kur ar kvalifikācijā četras sekundes ātrāk nobraukušo amerikāni cīnījās par uzvaru, iegūstot beigās otro vietu.

Pats Korņilovs ir gandarīts ar paveikto sacensību blokā, jo uzrādītie rezultāti ļauj cīnīties mūsu valstij par kvotām iekļaušanai pasaules čempionātā trekā, kurš šogad notiks Glāzgovā (Skotija) augusta sākumā. Cerības kvalificēties čempionātam pēc parādītajiem rezultātiem un šobrīd ieņemamās 23. vietas individuālas iedzīšanas pasaules rangā elitē ir ļoti augstas. Kvotas uz pasaules čempionāti tiks publicētas līdz jūnija mēneša beigām.