Rīdziniece Anna Monika Gailīte mājās atgriežas kā pasaules čempione

Rīdziniece Anna Monika Gailīte mājās atgriežas kā pasaules čempione

No Argentīnā notiekošā skeitborda slaloma pasaules čempionāta atgriezušies Rīgas sportisti, Gailīšu ģimene, kuri guva ievērojamus panākumus.

Rīdziniece Anna Monika Gailīte izcīnījusi zelta medaļu līnijslalomā un vicečempiones tituli hibrīdslalomā un speciālajā slalomā. Pie sudraba medaļas līniijslalomā un speciālajā slalomā ticis Annas brālis Gustavs, savukārt Annas māsa Elīza izcīnija divas bronzas medaļas, esot trešā ātrākā līnijslalomā un speciālajā slalomā.

Lieliski rezultāti arī Olaines un Liepājas pārstāvjiem - Jānis Kuzmins ieguvis zelta medaļas līnijslalomā, hibrīdslalomā un speciālajā slalomā un liepājnieks Toms Dreiblats kļuva par vicečempionu hibrīdslalomā, bet līnijslalomā un speciālajā slalomā kāpa uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena.

Pasaules čempione Anna Monika Gailīte: ‘’Kopumā šīs bija ļoti labi organizētas sacensības. Lielākais izaicinājums bija turpceļš, bet, kad nokļuvām galā, organizatori par mums labi parūpējās. Ar amerikānietēm bijām tikušās iepriekš, taču šoreiz īpaši patīkami bija pirmo reizi sacensties ar dalībniecēm arī no tādām valstīm kā Japāna, Kanāda un Austrālija. Lai arī emocijas sita augstu vilni, viss notika gludi, bez starpgadījumiem un kritieniem. Šogad atgriezos starptautiskajā sacensību apritē pēc piecu gadu pātraukuma, tāpēc ir milzīgs gandarījums par izcīnīto titulu. Līnijslaloma finālā sacentos ar 16 kārtējo pasaules čempioni Līnu Krāmeri no ASV. Jau pēc pirmā finālbrauciena biju ieguvusi drošu pārsvaru un prieks, ka to izdevās noturēt. Milzīgs paldies visiem, kuri turēja īkšķus!’’

Annas dvīņumāsa Elīza Marija Gailīte: ‘’Šovasar piedalījāmies gan Eiropas čempionātā, gan starptautiskās sacensībās Zviedrijā un Čehijā. Bija pārliecība par savām spējām, tāpēc liels prieks, ka izdevās kāpt uz goda pjedestāla. Septembrī pamanījos salauzt roku un pēc ģipša noņemšanas treniņā divreiz pamatīgi kritu. Tomēr ticība savām spējām nepazuda un rezultatā trešā vieta pasaules čempionātā! Esmu ļoti priecīga par rezultātu.’’

Annas brālis Gustavs Gailītis: ‘’Manuprāt, nostartējām lieliski. Pašam divreiz finālā pietrūka pavisam nedaudz līdz titulam, jeb 0,037 un 0,036 sekundes, taču esmu lepns arī par izcīnīto otro vietu. Vēl lielāks prieks par māsu Annu, kura uz visiem laikiem ierakstījusi Gailīšu uzvārdu šī sporta veida vēsturē, kļūstot par pasaules čempioni un tādējādi godinot mūsu tēva, viena no Latvijas skeitborda pamatlicēja Ginta Gailīša piemiņu. Šogad trenējāmies Rīgas parkos un Pierīgā, taču ceram, ka nākotnē arī Rīgā būs speciāli šim sporta veidam pielāgojama teritorija treniņiem un starptautisku sacensību rīkošanai. Liepājā, Zirgu salā šāda trase jau ir tapusi.’’

Rīdziniekus uz tālajām taču nozīmīgajām sacensībām atbalstīja Rīgas pašvaldība, LSF, veikals ‘’Vans Alfa’’, ‘’Riposhop.lv’’, ‘’The Beginnings’’, kā arī mīļš paldies draugiem un radiem.

Latvijā pirmie skrituļdēļi parādījās septiņdesmito gadu beigās. Pirmās zināmās sacīkstes Rīgā un Liepājā sarīkotas 1983. gada rudenī, kas nozīmē, ka nākamgad skeitborda sacensībām Latvijā apritēs apaļa jubileja - 40 gadi.

Pasākuma oficiālā tīmekļvietne.

Relīzi sagatavoja: Biedrība ‘’Gailīšu skeitborda klubs’’