Reinfelds un Lekavičiūtė triumfē Rīgas atklātajā čempionātā šosejas riteņbraukšanā

Reinfelds un Lekavičiūtė triumfē Rīgas atklātajā čempionātā šosejas riteņbraukšanā

Trešdienas vakarā Biķernieku trasē aizvadīts apvienotais Rīgas atklātais čempionāts un jaunatnes meistarsacīkstes šosejas riteņbraukšanā grupas braucienā. Vīru konkurencē uzvaru 71,5 kilometru garajā distancē svinēja “Dobeles dzirnavnieks/ FeelFree” komandas riteņbraucējs Rihards Reinfelds, kamēr dāmu sacensībās triumfēja Lietuvas junioru izlases velosportiste Auksė Lekavičiūtė. Zēnu sacensībās nepārspēts izrādījās valsts čempions Ričards Hansons.

Apvienotais Rīgas atklātais čempionāts un jaunatnes meistarsacīkstes šosejas riteņbraukšanā tika sarīkotas otro reizi vēsturē. Lieliskos laika apstākļos Biķernieku trasē pulcējās vairāk nekā 150 braukt gribētāju no Latvijas un Lietuvas riteņbraukšanas klubiem. Sacensības ar savu klātbūtni pagodināja mūsu profesionālais šosejas riteņbraucējs Emīls Liepiņš, kamēr divi eksprofesionāļi – Gatis Smukulis un Aleksejs Saramotins – izgāja uz starta un sastādīja konkurenci vairāk nekā 100 startējušajiem otrā brauciena dalībniekiem.

Vīru un junioru riteņbraucēji sacentās 71,5 kilometru garajā distancē, kas bija sadalīta 13 apļos. Jau no pirmajiem kilometriem grupa brauca ļoti aktīvi, vidējam ātrumam pārsniedzot 46 kilometrus stundā. Izšķirošs izrādījās piecu riteņbraucēju liels atrāviens. No konkurentiem aizmuka – juniors Ģirts Harkins (“MSĢ/ VeloLifestyle/ Smiltenes BJSS”), U23 Latvijas čempionāta bronzas medaļnieks Rihards Reinfelds, Agris Vindecs (abi “Dobeles dzirnavnieks/ FeelFree”), kā arī amatieru braucēji – Dzintars Ausmanis (“Goldingen CA”) un Emīls Ribaks (“ZZK”).

Lielā grupa, tuvojoties pēdējiem trīs apļiem, atpalika jau par 2 minūtēm un tapa skaidrs, ka noķerti līderi netiks. Peletonā aktīvākie bija – Gatis Smukulis, Murjāņu sporta ģimnāzijas jaunieši un pieredzējušie “Dobeles dzirnavnieks/ FeelFree”, kā arī “Goldingen CT” vīri ar Arti Rozi,  Raivi Ritumu un Ģirtu Vēveru priekšgalā.

Uzvarētāja liktenis izšķīrās atrāviena finiša spurtā. Uzvaru svinēja Rihards Reinfelds. Murjāņu sporta ģimnāzijas audzēknis par mata tiesu apsteidza Ģirtu Harkinu. Uzvarētājs trasē pavadīja 1 stundu 31 minūti un 58 sekundes. TOP3 noslēdza šosezon lieliski braucošais Emīls Ribaks (+00:00:00). TOP6 iekļuva arī Dzintars Ausmanis, Agris Vindecs un Ēvalds Pavlovs, kurš uzvarēja no lielās grupas.

Vīru grupā uzvara Reinfeldam, otrā vieta Ribakam, bet trešā Ausmanim. Junioros pirmais Harkins, otrais viņa komandas biedrs Olivers Jēkabs Skrapcis, bet trešais “MSĢ/ RK Liepāja” pārstāvis Kārlis Jānis Dāboliņš.

Pirms tam 42 kilometru garajā distancē, veicot astoņus apļus, devās dāmu un zēnu U14 grupas sportisti. Jaunie puiši sekmīgi turējās līdzi dāmām, iesaistoties kopīgos atrāvienos. Sākuma daļā ļoti aktīvi brauca jaunie kuldīdznieki ar – Edvardu Vēveru, Lūkasu Sitņiku un Murjāņos mācības uzsākušo Rūdolfu Šulcu priekšgalā. Konkurenci piedeva Lietuvas un Ukrainas junioru meiteņu izlašu dalība. Distances pēdējā nogrieznī no konkurentiem sekmīgi aizmuka Latvijas U14 čempions Ričards Hansons (“MSĢ/ RSS”) un Lietuvas vicečempions solo braucienā Lukass Skikas. Abu startā arī noskaidrojās uzvarētājs. Latvijas un Lietuvas duelī uzvarēja Hansons. Trasē viņš pavadīja 1 stundu 7 minūtes un 27 sekundes. Otrā vieta Skikasam. Grupa finišēja 41 sekundi vēlāk. Tās galvgalī Rūdolfs Šulcs (“Kuldīgas NSS/ MSĢ”).

Dāmu konkurencē pirmās divas vietas Lietuvas juniorēm. Uzvarēja Auksė Lekavičiūtė (01:08:09). Otrā vieta Skaistei Kamilei Mikašauskaitei, kamēr TOP3 noslēdza Renāte Rodionova (“ĀdažiVelo”). Sievietēm Renāte uzvarēja, otrā Zane Priede (“Dobeles dzirnavnieks/ FeelFree”), bet trešā Evelīna Ermane-Marčenko (“ZZK”). Juniorēm pilns trijnieks Lietuvas sportistēm.

Līdz ar šīm sacensībām ir noslēgušies Latvijas Riteņbraukšanas federācijas rīkotie pasākumi Biķernieku trasē. Federācija izsaka pateicību visiem dalībniekiem, Rīgas domei, Biķernieku trasei, veikaliem “ZZK” un “Fans”, Ģirtam Vēveram, “Zaķumuižas” ūdenim, “Green motors”, “Garmin”, “Virši”, “CityBee”, “AP Print” un citiem labvēļiem. Uz tikšanos nākamā sezonā!

Foto Māris Vancevičs

Informāciju sagatavoja: Toms Markss, Latvijas Riteņbraukšanas federācijas ģenerālsekretārs, elektroniskā pasta adrese: toms@lrf.lv

Galerijas