Rīgas godu čempionātā galda hokejā pārstāvēja Bērnu un jauniešu centra "Laimīte" komanda melni dzeltenā formā

Prāgā norisinājies Pasaules klubu komandu čempionāts galda hokejā

21. aprīlī Čehijas galvaspilsētā Prāgā norisinājās Pasaules klubu komandu čempionāts galda hokejā, kas tradicionāli notiek reizi divos gados. Sacensībās piedalījās 26 komandas ar sportistiem no 12 valstīm.

Katru komandu pārstāv no 4 līdz 8 sportistiem, Rīgas godu pārstāvēja Bērnu un jauniešu centra "Laimīte" komanda, kuras sastāvā bija septiņi dalībnieki: Sandis Kristaps Lagzdiņš, Raivis Miglinieks, Krista Annija Lagzdiņa, Emīls Liepiņš, Matīss Jakseboga, Niks Lācis un treneris Edgars Caics. 

Mūsu komanda pārliecinoši aizkļuva līdz sacensību pusfinālam, kur tika izspēlētas Pasaules čempionāta medaļas. Pusfinālā rīdziniekiem (pašreizējie Pasaules reitinga (PR) līderi) pretī stājas čehu komanda "THC Stiga Elites" (3. vieta PR), kas tika pārliecinoši uzveikti ar 8:3.

Tikmēr otrā pusfinālā par pārsteigumu parūpējās Inčukalna galda hokeja klubs (5. vieta PR), kas sīvā cīņā ar 8:7 uzvarēja Ukrainas komandu "Nertus" (2. vieta PR).

Finālā inčukalnieši uz liela emocionālā pacēluma turpināja savu uzvaras gājienu un pārspēja BJC "Laimīte" sportistus ar rezultātu 7:5, pirmo reizi kluba vēsturē izcīnot Zelta medaļas Pasaules klubu komandu čempionātā.

Rīdziniekiem sudraba godalgas, kuri šobrīd jau var lepoties ar 3 zelta un 3 sudraba medaļām Pasules klubu komandu čempionātos.

Sportisti izsaka pateicību Rīgas pašvaldībai par sniegto finansiālo atbalstu.

Informāciju sagatavoja E. Caics, Bērnu un jauniešu centrs "Laimīte" direktora vietnieks izglītības jomā.

 

Galerijas