Pirmo reizi Latvijas pāris iekļūst pusfinālā pasaules čempionātā Latīņamerikas dejās senioriem

Nīderlandes pilsētā Roterdamā notikušajā pasaules čempionātā Senioriem II (45-55 gadi) Latīņamerikas (LA) dejās sekmīgi nostartējuši un pirmo reizi pusfinālā iekļuvuši rīdzinieki Kalvis Deaks un Dina Deaka, kuri 61 pāra konkurencē izcīnījuši 10. vietu, informē Latvijas Sporta deju federācijas preses sekretārs Ivars Bācis.

Vairāk nekā sešdesmit pāri no gandrīz 20 valstīm Nīderlandes lielākajā ostas pilsētā Roterdamā noskaidroja labākos LA dejās Seniori II grupā. Pagājušajā gadā ceturtdaļfinālu sasniegušie un 21. vietu ieņēmušie Kalvis un Dina Deaki šogad nostartēja vēl sekmīgāk, iekļūstot vēl vienu kārtu tālāk un pirmo reizi karjerā dejojot    pusfinālā.

Cīņa par pusfinālu, kur parasti ir divpadsmit pāri, bija ļoti sīva, ka tur šoreiz iekļuva vairāk pāru. Ceturtdaļfinālā sešus pārus no 10.-15. vietai šķīra tikai viens punkts un šie visi seši, kuru vidū bija arī rīdzinieki, iekļuva pusfinālā. Tādējādi cīņu par finālu uzsāka piecpadsmit pāri. Caur “adatas aci” pusfinālā tikušie  Kalvis ar Dinu spēja beigās apsteigt piecus konkurentus un iegūt desmito vietu, kas ir pāra labākais sasniegums karjerā. Tikmēr otrs Latvijas pāris Sergejs un Kristīne Latņikovi sasniedza otro kārtu astotdaļfinālu un čempionātu noslēdza dalītā 42.-45. vietā.

Jau trešo gadu pēc kārtas par čempioniem kļuva Spānis pāris Karloss Cirera un Eva Nieto, kaut arī šis tituls viņiem nāca ārkārtīgi līdzīgā cīņā, Sambā un Ča-Ča-Čā iegūstot otro vietu, bet pārējās trijās dejās esot pirmajiem. Arī otrās un trešās vietas ieguvēji no Vācijas un Spānijas ļoti sīvi cīnījās par uzvaru. Fināla sešiniekā dejoja arī ASV, Nīderlandes un otrs Vācijas pāris.