Pavisam īpaša lokācija sporta dejām, pasaules reitinga deju pāri un krāšņi svētki divu dienu garumā

Pavisam īpaša lokācija sporta dejām, pasaules reitinga deju pāri un krāšņi svētki divu dienu garumā

Jau 2023.gada 30. septembrī un 1. oktobrī mūsdienīgajās “ATTA centrs” telpās norisināsies XXI starptautiskās Atklātās sporta deju sacensības “RIGA OPEN”.

Notikums, kas jau vairāk kā 20 gadus ir svarīga sastāvdaļa kā Latvijas Sporta deju federācijas kalendārā, tā Pasaules Sporta deju federācijā. Krāšņi tērpi, profesionāli un augsta līmeņa dejotāji, kā arī neaizmirstamas emocijas un silta atmosfēra. Tas viss gaidāms jau šajā nedēļas nogalē.

Pasaules Reitinga sacensības būs vērojamas divās vecuma grupās - Junioriem II (14-15 gadus veciem dejotājiem) un Jauniešiem (16-18 gadus veciem dejotājiem). Abas sacensību dienas dažādu vecumu dejotāji sacentīsies gan atklātās grupās, gan dejojot pa kvalifikācijas klasēm. Sacensībās piedalīsies sākot ar bērnudārza vecuma jaunajām zvaigznēm, līdz pat jauniešiem, kas ir augsta līmeņa dejotāji, pierādījuši sevi Latvijas un pasaules mēroga sacensībās. Sacensību organizēšana nebūtu iespējama bez Latvijas sporta deju federācijas, Pasaules sporta deju federācijas, Rīgas Domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta, kā arī CINAMON atbalsta.

Krāšņi tērpi, emocijas, elegance, skaisti cilvēki, dejas enerģija. Viens no karaliskākajiem sporta veidiem, kas sevī apvieno mākslu un sportu. Sporta deju kluba “MARIO” komanda un Mario Končevskis sacensības organizē jau vairāk kā 30 gadus. Šo gadu laikā norisinājušies gan Latvijas un Baltijas mēroga pasākumi, gan arī - Pasaules svarīgākie notikumi, tādi kā, Pasaules čempionāti junioriem, jauniešiem, pieaugušajiem, Eiropas un Pasaules kausi, kā arī starptautiskās atklātās reitinga sacensības sporta dejās.

Pastāv tie, kas mainās. Latvijā zināmais sporta deju festivāls LATVIA OPEN, nu ir pārtapis par RIGA OPEN. Divdesmit gadu laikā mūsu aizraujošais deju notikums ieguvis īpašu nozīmi deju aprindās ar savu kvalitāti un sportistu dažādību, kas rada lielisku atmosfēru ne tikai pašiem dejotājiem, bet arī skatītājiem. Sporta dejās ir latīņamerikas deju programma, standartdeju programma un apvienotā disciplīna, kuras visas būs vērojamas vienā no lielākajiem, krāšņākajiem un gaidītākajiem deju notikumiem ne vien Latvijā, bet arī pasaulē. Starptautiskās atklātās sporta deju sacensības "RIGA OPEN" ik gadu pulcē simtiem dejotāju no dažādām pasaules valstīm, kas sacenšas PASAULES un LATVIJAS reitinga posmos dažādās vecuma grupās. Ņemot vērā, ka grandiozais deju notikums "RIGA OPEN 2023" šogad norisināsies jaunā lokācijā - "ATTA CENTRE" modernajās telpās, tas ir vēl īpašāk gaidīts notikums.

Sacensības norisinās visas dienas garumā, sākot no plkst. 10.00. Biļetes iegādājamas sacensību norises vietā. Programma pieejama Latvijas Sporta Deju Federācijas mājas lapā, kā arī organizatoru mājas lapā.

www.lsdf.lv | www.sdkmario.lv