Notiks XIV “Krastu mača” komandu izloze un preses konference

Notiks XIV “Krastu mača” komandu izloze un preses konference

Otrdien, 1. augustā, plkst. 13.00 Esplanādē pie Raiņa pieminekļa notiks komandu izloze un preses konference, lai informētu par XIV diennakts basketbola turnīra “Krastu mačs” norisi un aktualitātēm.

Pasākumā piedalīsies ilggadējais Latvijas basketbola valstsvienības kapteinis, tagad “VEF Rīga” padomes priekšsēdētājs Jānis Blūms, Dailes teātra aktieris Kārlis Arnolds Avots un bijušais basketbolists, viens no “Krastu mača” rīkotājiem un vadītājiem Renārs Zeltiņš, kā arī pasākuma sadarbības partneri - AAS BALTA apdrošināšanas atlīdzību direktors, komandas kapteinis Ingus Savickis un Rīgas brīvostas pārvaldnieka vietnieks Mārtiņš Ziemanis.

Preses konferences laikā tiks noskaidrotas arī komandas, kas 19.-.20. augustā dosies laukumā, aizstāvēt sava Daugavas krasta godu cīņā par sportiskākā krasta titulu. Visu turnīra oficiālajā mājaslapā www.krastspretkrastu.lv reģistrēto vienību kapteiņi aicināti piedalīties komandu izlozē Esplanādē. Turklāt atgādinām, ka vēl līdz 30. jūlija plkst. 22.00 ir iespējams reģistrēties; dalība “Krastu mačā” ir bezmaksas. 

Ārpuskārtas ceļazīmes dalībai turnīrā jau izcīnījušas labākās Latvijas amatieru basketbola komandas, bet par citiem šā gada jauninājumiem turnīra rīkotāji un dalībnieki informēs preses konferencē.

Žurnālisti un reģistrēto komandu kapteiņi laipni aicināti piedalīties pasākumā!

“Krastu mačs” ir tautas sporta pasākums ar plašu izklaides programmu – diennakti laukumā dodas dažādu meistarības līmeņu Daugavas labā un kreisā krasta basketbolisti, uzstājas dīdžeji un mākslinieki, notiek konkursi skatītājiem. Tāpat jau vairākus gadus būtiska “Krastu mača” daļa ir arī labdarība – ar devīzi “Par gaismas uzvaru!” tiks vākti līdzekļi Ukrainas tautas atbalstam.

Pēc trīspadsmit sezonām rezultāts ir 8-5 par labu Daugavas labajam krastam.

“Krastu mačs” notiek sadarbībā ar desmitkārtējo Latvijas čempionvienību “VEF Rīga” un Rīgas brīvostas pārvaldi, atbalsta Rīgas dome.

Laila Spaliņa, Diennakts basketbola turnīra “Krastu mačs” organizatoru pārstāve