Notiks starptautiskas sinhronās slidošanas sacensības "Riga Amber Cup 2022"

No 15. līdz 18. decembrim Daugavas stadiona ledus hallē jau trešo reizi norisināsies starptautiskas sinhronās slidošanas sacensības "Riga Amber Cup 2022".

Šogad sacensībās piedalīsies 12 komandas no piecām valstīm: Latvijas, Igaunijas, Somijas, Zviedrijas un Vācijas.

Komandas sacentīsies šādās grupās

  • Elite (virs 15 gadu vecuma)
  • Juniori (13-19 gadus veci sportisti)
  • Jaukta vecuma (bez vecuma ierobežojuma)
  • Juvenile (jaunākā vecuma grupa)

Sacensībās  piedalīsies vairāk nekā 230 sportisti. Tās tiesās augsta līmeņa starptautiski tiesneši no Zviedrijas, Somijas, Ungārijas, Šveices, Francijas, Turcijas un Latvijas.

Sacensību organizatori ir priecīgi, ka šogad "Riga Amber Cup 2022" sacensībās piedalīsies trīskārtējie pasaules čempioni sinhronajā slidošanā (komanda Helsinki Rockettes no Somijas, kas startēs Elites kategorijā). Tā ir lieliska iespēja redzēt visaugstākā līmeņa sinhronās slidošanas sportistus tepat Latvijā.

Latvija pirmo reizi vēsturē tiks pārstāvēta ar trim komandām – Amber (Elites kategorijā), Amber Junior (junioru kategorijā) un Amberlight (Juvenile kategorijā). Visām Latvijas komandām šīs būs pirmās sacensības sezonā.

"Riga Amber Cup" sacensības iekļautas ISU (Starptautiskā slidošanas savienība) sacensību kalendārā un ir vienas no 15 šāda līmeņa sinhronās slidošanas sacensībām pasaulē sezonā.

Sinhronā slidošana ir skaists un aizraujošs sporta veids; katra programma līdzinās aizraujošam šovam, kur precizitāte, ātrums un sarežģītība liek aizturēt elpu. Skandināvijas valstīs, ASV un Kanādā sinhronās slidošanas sacensības ir fanu iecienītas un vienmēr plaši apmeklētas. Biļetes uz pasaules čempionātu sinhronajā slidošanā, kas norisinājās 2019. gada aprīlī Helsinkos, tika pilnībā izpārdotas vienas stundas laikā.

Slidošanas sporta veidu interesentiem un atbalstītājiem ir brīnišķīga iespēja iepazīt šo sporta veidu Latvijā un klātienē vērot pasaules līmeņa sportistu meistarību un izbaudīt sacensību atmosfēru.

ISU kategorijas komandas startēs Daugavas stadiona ledus hallē:

  • Piektdien, 16.decembrī, plkst. 12.30 Junioru un Elites kategorija – obligātā (īsā) programma
  • Sestdien, 17. decembrī, plkst. 12.30 sacensības Juvenile, jaukta vecuma, junioru un Elites kategorijās – izvēles programma.

Ieeja sacensībās ir bez maksas.

"Riga Amber Cup 2022" organizē biedrība “Latvijas sinhronās slidošanas attīstībai” sadarbībā ar Latvijas Slidošanas Asociāciju.

Sacensības atbalsta Rīgas domes izglītības, kultūras un sporta departaments,  Daugavas stadiona ledus halle, INDIVIDI.lv, salons Minolta, Radisson Blu Latvija, kā arī individuāli ziedotāji.

Informāciju sagatavoja: Inga Freināte un Sanita Reimane, biedrības  “Latvijas sinhronās slidošanas attīstībai” pārstāves.

Papildu informācija: Facebook lapā, Instagram kontā, mājas lapā.

Galerijas