Noslēgušās atklātās bērnu karatē spēles "Rīgas Stariņš 2023"

Svētdien, 10. septembrī, Rīgas 15. vidusskolā norisinājās biedrības “Fudzi karate sporta skola” rīkotās bērnu un jauniešu karatē sacensības “Rīgas Stariņš 2023”, kur jaunie karatekas varēja mēroties spēkiem dažādās ar karatē (un ne tikai) saistītās disciplīnās.

Sacensībās bija 1 vispārējas fiziskās sagatavotības disciplīna – šķēršļu josla (disciplīna bērniem no 4 līdz 8 gadiem, lai pārbaudītu savu veiklību un ātrumu dažādu šķēršļu pārvarēšanā uz piepušamā batuta), kā arī 4 karatē disciplīnas – Sumo (disciplīna bērniem no 4 līdz 11 gadiem, kur galvenais uzdevums ir izstumt pretinieku no laukuma vai arī noguldīt pretinieku uz zemes), Fantom (karatē sitienu tehnikas demostrēšana pret manekenu), kā arī Kata un Kumite (tradicionālās karatē disciplīnas – cīņa pret ēnu un sparings pret reālu pretinieku).

Dalībai sacensībām bija saņemti pieteikumi no 11 Latvijas karatē klubiem un kopumā tika piereģistrēti 203 sportisti.

Šis sacensības tika rīkotas iesācējiem, līdz ar ko piedalījās sportisti, kuri tikai nesen uzsākuši nodarboties ar karatē un kuriem vēl nav nepieciešamās sacensību pieredzes, lai piedalītos augstāka ranga turnīros.

Karatē sacensības kalpoja arī par veselīga un sportiska dzīvesveida reklāmu, jo vairākus sportistus atbalstīja ne tikai vecāki, bet arī draugi un klasesbiedri. Kā rāda šāda veida prakse, šis sporta veids vienmēr piesaista apkārtējo interesi.