Noslēdzies Rīgas skolu šoudauna turnīrs

Noslēdzies Rīgas skolu šoudauna turnīrs

24. aprīlī Rīgas Strazdumuižas vidusskolas - attīstības centrā notika Rīgas skolu šoudauna turnīrs, kura laikā varēja iepazīties un gūt priekštatu, kā ir spēlēt spēli, kas ir līdzīga galda tenisam, tikai ar aizvērtām acīm, koncentrējoties uz skanošās bumbiņas radīto skaņu.

Pavisam turnīrā piedalījās 8 komandas (kopā 40 dalībnieki) - četras komandas no Rīgas Juglas vidusskolas, divas no Rīgas Purvciema vidusskolas un divas no Rīgas Strazdumuižas vidusskolas - attīstības centra.

Lai dotu iespēju citām pirmo reizi startējošajām komandām cīnīties kā līdzīgs ar līdzīgu, Rīgas Strazdumuižas vidusskolas komandas startēja ārpus konkurences. Finālturnīrā izvirzījās 4 labākās komandas, lai cīnītos par godalgotajām vietām. Šoudauna turnīrā 

  • 1. vietu izcīnīja RJV – C komanda,
  • 2. vietu ieguva RJV – B komanda “ Redzi ar sirdi”, 
  • 3. vietu sīvā konkurencē ieņēma RJV- A komanda “Redzi ar sirdi ”.
  • 4. vietā ar mazu punktu deficītu palika RJV- E komanda.

Pēc turnīra dalībnieki izteica lielu paldies organizētājiem par iespēju iegūt jaunu pieredzi, iejusties un izjust spēli arī tad, kad to var kontrolēt tikai paļaujoties uz dzirdi. Mums liels prieks un gandarījums, ka šāda veida sacensības paplašina redzesloku un paver iespēju vispārizglītojošo skolu audzēkņiem iepazīties ar neredzīgu un vājredzīgu audzēkņu sporta spēlēm, kuras mēdz būt arī ļoti spraigas un aizraujošas.


Par šoudaunu

Šoudaunu spēlē divi dalībnieki uz īpaša sacensību galda, kas aprīkots ar diviem vārtiem jeb vārtu bedrītēm galda galos.
Spēles mērķis ir ar speciālu raketi iesist bumbiņu pretinieka vārtos, raidot to pa galda virsmu zem centrālā aizslietņa, netrāpot pa sānu sienām. Katrs spēlētājs servē divas reizes pēc kārtas.
Spēlētājs par katru iesisto bumbiņu saņem divus punktus, un vienu punktu, ja pretinieks iemet bumbiņu aizslietnī, nosit bumbiņu no laukuma vai pieskaras bumbiņai ar jebko citu, bet ne raketi.