Noslēdzies Latvijas skolu ziemas festivāls 2023

Noslēdzies Latvijas skolu ziemas festivāls 2023

Ar vairāk nekā tūkstoš dalībniekiem un sacenšoties 106 skolām, iepriekšējā nedēļas nogalē, 24. februārī, aizvadīts Latvijas skolu Ziemas festivāls. Ziemas festivāls pēc vairāku gadu norises virtuālajā vidē šogad atkal notika klātienē – Ērgļos, Gaiziņkalnā un Smeceres silā, pulcējot 1053 dalībniekus.

Medaļu kopvērtējumā 13 ziemas sporta veidos triumfēja Rīgas Valsts vācu ģimnāzija -  5 zelta, 1 sudraba un 1 bronzas medaļas, 2. vietā – Madonas pilsētas vidusskola - 4 zelta, 2 sudraba, 3 bronzas medaļas un 3. vietā – Rīgas Centra humanitārā vidusskola -  4 zelta, 1 sudraba un 1 bronzas medaļas. 

Sacensības notika 13 individuālajās un komandu disciplīnās – biatlonā, distanču slēpošanā, kalnu slēpošanā, frīstaila snovbordā, hokejā 3×3, slidošanā, ragaviņu sportā, ziemas orientēšanās ar slēpēm, kērlingā, frīstaila slēpošanā, ziemas volejbolā un disku golfā.

Rīgas valstspilsētas pašvaldības izglītības iestāžu skolēni kopā izcīnīja 56 medaļas – 21 zelta, 20 sudraba un 15 bronzas medaļas.

“Vēlos izteikt lielu pateicību skolām un to pārstāvjiem, kuri pieteica skolēnu dalību, kā arī ieguldīja lielu darbu, gan rūpējoties par dalībnieku nokļūšanu, gan arī atbalstot dalību Ziemas festivālā”, uzsver Latvijas Sporta federāciju padomes prezidents Einars Fogelis.

Ar pilniem sacensību rezultātiem var iepazīties pasākuma vietnē ziemasfestivals.lv,  bilžu galerijas – LSFP Instagram kontā un LSFP Facebook mājaslapā.