Noslēdzies Latvijas kauss boulderingā bērniem un jauniešiem

Noslēdzies Latvijas kauss boulderingā bērniem un jauniešiem

2023. gada 11. novembrī norisinājās bērnu un jauniešu Latvijas kauss boulderingā Bērnu un jauniešu centra "Daugmale" kāpšanas zālē, Aglonas ielā 39, Rīgā. Sacensības organizēja Bērnu un jauniešu centrs “Daugmale” sadarbībā ar Latvijas Alpīnistu savienību.

Sacensībās startēja rekordliels bērnu skaits - 136 dalībnieki no 13 klubiem. Vislielākais dalībnieku skaits bija no kluba Virsotne un BJC "Daugmale" ar vairāk kā 30 dalībnieku dalību no katra kluba. Sacensības vēl pārstāvēja Falkors boulderinga centrs, SIA FBC, Traverss, Novadnieki, BJC "Laimīte", BJC "Rīgas skolēnu pils", SKK Skala, Remoss u.c. Startēja bērni un jaunieši vecumā no 7-18 gadiem sacentās 5 vecuma grupās. Visvairāk dalībnieki bija pieteikušies jaunākā H grupā – 50. Tas priecē, jo ir redzams, ka veidojas jaunā kāpēju paaudze.

Sacensību rezultāti ir apskatāmi Latvijas Alpīnistu savienības tīmekļvietnē.

Sīva konkurence bija E grupā zēniem, kur par pirmo vietu cīnījās mūsu labākie kāpēji ar dalībnieku no Lietuvas. Šoreiz finālā laurus plūca lietuvietis Viltautas Pocius, atstājot par gadu jaunāku šīs grupas kāpēju Albertu Reķi otrajā vietā.

Vecākās grupās konkurence bija mazāka, B grupā kopā bija tikai 7 dalībnieki. Atzīstamu sniegumu parādīja Latvijas izlases dalībnieks Tomass Dilāns (Virsotne), kas spēja izkāpt visus astoņus maršrutus un ieguva 1. vietu, aiz sevis atstājos Bērnu un jauniešu centra “Daugmale” kāpējus Linardu Jurģi Eglīti un Rolandu Jankovski.

Informāciju apkopoja treneres Linda Ansone un Gundega Meļķe.