Norisināsies starptautiskās vieglatlētikas sacensības "Sporta skolas "Arkādija” Rīgas kausi telpās”

Norisināsies starptautiskās vieglatlētikas sacensības "Sporta skolas "Arkādija” Rīgas kausi telpās”

Šī gada 18. janvārī Rīgas Sporta manēžā norisināsies starptautiskās vieglatlētikas sacensības “Sporta skolas “Arkādija” Rīgas kausi telpās 2024”, pulcējot vairākus spēcīgus pašmāju un citu valstu vieglatlētus.

Ne tikai vieglatlētikas, bet arī sporta līdzjutējiem ir labi zināmas daudzu gadu garumā notikušās vieglatlētikas sacensības “Rīgas kausi”. Ņemot par piemēru šīs leģendārās sacensības, 2022. decembra otrajā pusē Rīgas sporta manēžā, kas šobrīd zināma kā Sporta skolas “Arkādija Rīgas sporta manēža, pirmo reizi tika uzrīkoti “Rīgas kausi telpās”. Turpinot iesākto tradīciju, arī šajā ziemas sezonā uzlabotajā Rīgas sporta manēžā, tiesa ne decembrī, bet mēnesi vēlāk, vēlreiz vairākās vieglatlētikas disciplīnās sacentīsies gan pašmāju, gan arī citu valstu augsta līmeņa vieglatlēti.

“Sporta skolas “Arkādija” Rīgas kausi telpās 2024” ir paredzētas gan kausa disciplīnas, gan Promo disciplīnas. Kausa disciplīnas kopumā ir sešas – trīs vīriešiem un trīs sievietēm. Abiem kopīgas būs divas – 60m sprints tāllēkšana, bet noslēdzošā trešā kausa disciplīna vīriešiem būs kārtslēkšana, bet sievietēm – 60m barjersprints. 

Rīgas kausos telpās redzēsim sportistus no Lietuvas, Igaunijas, Ukrainas, Vācijas un pat Brazīlijas un Singapūras.

No Latvijas vieglatlētiem redzēsim pagājušajā gada Eiropas čempionāta U23 4. vietas ieguvēju kārtslēkšanā Valteru Kreišu, kurš tagad ir arī Latvijas rekordists U23 vecumā (5,65m), un tā paša U23 čempionāta 5. vietas ieguvēju trīssoļlēkšanā Sandi Dzenīti, kurš piedalīsies tāllēkšanā. Sievietēm tāllēkšanā varētu izvērsties spraigs duelis starp 2017. gada pasaules jauniešu čempionāta 4. vietas ieguvēju un Latvijas U18 rekordisti Kitiju Paulu Melnbārdi un 2022. gada pasaules junioru čempionāta 5. vietas ieguvēju septiņcīņā Gerdu Keriju Dreimani. Viņām būs ļoti spēcīga konkurente – Ukrainas 2023. gada čempione telpās Irina Nerubalščuka, kura lēkusi pāri sešu ar pusi metru robežai. 500m startēs Eiropas U23 čempionāta fināliste 800m Invida Mauriņa.

60m sprintā, iztrūkstot pagājuša gada uzvarētājam Robertam Jānim Zālītim, varēsim redzēt sezonas divus ātrākos Latvijas sprinterus 60m Rinaldu Valtu Zariņu (6,85) un Aleksi Pelcmani (6,88), kā arī pagājušā gada Latvijas čempionu 100m stadionā Oskaru Gravu (10,38), kuriem konkurenci sastādīs Lietuvas junioru un jauniešu čempioni un pieaugušo čempionāta medaļnieki, kuri skrējuši ātrāk par 6,90 un arī 6,80.