Norisināsies 11. starptautiskais sprinta festivāls "Rīgas Sprints 2023"

Norisināsies 11. starptautiskais sprinta festivāls "Rīgas Sprints 2023"

Šajā nedēļas nogalē, 3. un 4. novembrī, sporta nama "Daugava" peldbaseinā norisināsies 11. starptautiskais sprinta festivāls "Rīgas Sprints 2023", kurā šogad pulcēsies teju 400 sportistu no Latvijas, kā arī kaiminvalstīm.

Sacensībās savu dalību ir apstiprinājis Eiropas čempionāta finālists Daniels Zaitsevs no Igaunijas, kā arī vairāki pašmāju vadošie peldētāji, tai skaitā mūsu olimpietis Daniils Bobrovs, kurš kopš septembra World Aquatics programmas ietvaros dzīvo un trenējas Francijā. Zilajos celiņos redzēsim arī citu mūsu olimpieti Gabrielu Ņikitinu, kā arī pieredzējušāko Latvijas izlases dalībnieku Ģirtu Feldbergu. Tāpat šajās sacensībās piedalīsies visi labākie jaunie peldētāji.

Sacensību pieteikumos favorītu vidū atrodami arī citi sportisti gan no Igaunijas, gan Latvijas klubiem.

Daudzkārtēja Latvijas rekordiste un olimpiete Ieva Maļuka pašlaik studē un trenējas ASV, tāpēc Rīgā nebūs redzama. Tāpat savu pirmo mācību gadu ASV aizvada Kristaps Miķelsons. Tieši šī iemesla dēļ abi minētie sportisti nestartēs arī decembrī plānotajā Eiropas čempionātā 25m peldbaseinā.

Visi peldēšanas draugi un interesenti ir aicināti apmeklēt sacensības klātienē vai vērot tās TV tiešraidē, kas būs pieejama nacionālās apraides programmā TV4, kā arī LPF mājaslapā.

Sacensības tiek rīkotas ar Latvijas Sporta federāciju padomes un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta finansiālu atbalstu.

Dalībnieku saraksti un tehniskā informācija