Norisinājusies digitāla pastaigu spēle par sportu “Sportiskie rīdzinieki”

Norisinājusies digitāla pastaigu spēle par sportu “Sportiskie rīdzinieki”

No 6. līdz 20. novembri Rīgas centrā norisinājās digitāla pastaigu spēle par sportu Rīgā kādreiz un tagad “Sportiskie rīdzinieki”. Šajā laikā spēlē piedalījās gandrīz 900 dalībnieki, kas kopā spēles ietvaros nostaigāja 1677 km, kas ir tuvu tikpat, cik apstaigāt apkārt visai Latvijai*.

Lai svaigā gaisā.kopā saturīgi pavadītu laiku, spēlē piedalīties tika aicināti draugi, kolēģi, ģimenes ar bērniem. Spēle norisinājās kā pastaiga, kurā, nokļūstot punktos kas spēles norises kartē apzīmēti ar sportiskām ikonām, viedierīcē atvērās jautājumus par sportu Rīgā. Pēc atbildes sniegšanas, dalībnieki varēja uzzināt paplašinātu informāciju teksta veidā vai noklausoties audio, ko ierunājis viens no zināmākajiem sporta komentētājiem – Anatolijs Kreipāns.

Šī nebija vēstures stunda kustībā, bet gan radoša iedvesma turpināt izzināt sporta vēstures tēmu un sarunāties par to draugu, kolēģu un ģimenes lokā. Vairums uzdevumi bija radoši, ar aicinājumu uzņemt iedvesmojošus foto, klausīties audio, rakstīt novēlējumus sportistiem, padalīties ar saviem sporta favorītiem utml.

Šajās divās spēles norises nedēļās Krastmalā, Bastejkalnā un Vērmanes dārzā varēja manīt ļaužu grupiņas, kas pēc sporat svilpes skaņas telefonā apstājas, klausās, pēta, diskutē un pozē kopīgās fotogrāfijās. Gan lieli, gan mazi. Kopā rada un dara. Rīga dimd, Rīga sporto!

Paldies par atbalstu spēles satura izveidē Latvijas Sporta muzejam.

*Latvijas robežas garums ir 1878 km.