Norisinājies WCT Latvian Mixed Doubles Curling Cup

Norisinājies WCT Latvian Mixed Doubles Curling Cup

No 23. līdz 26.novembrim norisinājās starptautiskais kērlinga turnīrs WCT Latvian Mixed Doubles Curling Cup. Uzvaru izcīnīja pāris no Zviedrijas - Linnea Nilsson un Simon Olofsson.  APSVEICAM!

Turnīrā piedalījās komandas no Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Ungārijas un Zviedrijas. Pāri tika sadalīti 2 grupās un vietu ceturtdaļfinālā nodrošināja katras grupas otrā un trešā labākā komanda, bet labākā grupas komanda - vietu pusfinālā. Ceturtdaļfināla spēlēs tika 3 Latvijas komandas, bet diemžēl cīņu tālāk pusfinālā turpināja tikai K.Gaidule un R.R.Buncis. Pusfinālā tikās Zviedrijas duets pret Latvijas duetu un Lietuvas komanda pret Igaunijas komandu. Ja pusfināla spēles bija līdzīgas punkts punktā, tad fināla spēles bija pārliecinošas par labu vienai komandai.

Fināla spēles pirmajos endos zviedri L.Nilsson / S.Olofsson un igauņi C.V.Vahi / M.Padama guva pa punktam, bet tālāk zviedri spēlēja arvien pārliecinošāk, neatstājot igauņiem nekādas izredzes pacīnīties par uzvaru. Spēlē par trešo vietu Latvijas duets bija pārāki pār lietuviešiem M.Jurkute / P.Rymeikis.

Pēc uzvaras turnīrā Simon Olofsson pateicās turnīra organizatoriem, ledus meistariem un tiesnešiem par ļoti labi noorganizētu turnīru. Zviedriem šis bija pēdējais sagatavošanās posms pirms nacionālā čempionāta. Zviedri izteica vēlmi piedalīties arī nākamajā turnīrā!

Pirmo četru vietu sadalījums:

  • 1. vieta - Linnea Nilsson / Simon Olofsson (Zviedrija)
  • 2. vieta - Cathy Vivien Vahi / Marten Padama (Igaunija)
  • 3. vieta - Katrīna Gaidule / Roberts Reinis Buncis (Latvija)
  • 4. vieta - Mintaute Jurkute / Paulius Rymeikis (Lietuva)

Latvijas izlasei Santai Blumbergai-Bērziņai un Andrim Bremanim izdevās iekļūt ceturtdaļfinālā, bet tur nācās sīvā spēlē ekstra endā piekāpties Katrīnai un Robertam. Santai un Andrim šis bija pēdējais sagatavošanās posms pirms Pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra, uz kuru pāris dosies jau šonedēļ.

Novēlam veiksmi visiem Pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra dalībniekiem un ceram visus dalībniekus ieraudzīt turnīra spēlētāju sarakstā arī nakamreiz!

Turnīru atbalsta Rīgas valstspilsētas Izglītības, kultūras un sporta departaments un Kērlinga halle.

Paldies "Intervāls Latvija", Sporta klubam "OB"!

Foto: Roberts Blaubuks

 

Galerijas